Vēl 10 fakti par seksu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gerdas Fūrmanes zīm.

Atkārtojam: bez šo faktu zināšanas nodarboties ar to būtu pavisam nepieklājīgi!

1. Vaginālais orgasms rodas klitora un tā pieguļošo iekšējo teritoriju stimulācijas rezultātā. Tam nav tik krasi izteikta kulminācijas brīža, bet tas mēdz būt ilgāks nekā klitorālais orgasms — no10 sekundēm līdz pusstundai. Turklāt orgasmi var sekot cits aiz cita bez pārtraukuma. Kāpēc gan sievietes, kurām ir šāda iespēja, vispār dara ko citu?

2. Dzīvo spermatozoīdu skaits vienā ejakulātā ir apmēram 10 miljoni.

3. Lai apdzīvotu visu planētu no jauna, vīrietim nepieciešams izbaudīt orgasmu tikai 62 reizes.

4. Pati izplatītākā ir «misionāru» seksuālā poza. Katrs trešais dzimumakts pasaulē notiek ar tās palīdzību. Otrajā vietā – «dogiju» jeb «sunīšu» stils; trešajā – «karotīte» jeb sieviete guļ uz sāniem, bet vīrietis viņā «ieiet» no aizmugures.

5. Spermatozoīdi sievietes ķermenī ir spējīgi izdzīvot aptuveni 100 stundas. Ja vien, protams, tie netiek apstrādāti ar postkoitālām tabletēm.

6. Tātad dažādu olšūnu dvīņiem hipotētiski var būt dažādi tēvi. Vēl vairāk, ārstiem zināms ne viens vien šāds gadījums.

7. Spermatozoīdi ir spējīgi grupēties. Cīrihes Universitātes Medicīnas centra neirobiologs Pīters Brūgers atklājis, ka tie pārvietojas komandā, sekojot pa priekšu skrienošajiem «brāļiem». Acīmredzot, tie spēj nodot signālus. Tieši kādus, pagaidām gan nav skaidrs.

8. Tuvojošos ejakulāciju iespējams novilcināt, sēklinieku pavelkot viegli uz priekšu un atpakaļ. Šī kustība sašaurina sēklas kanāliņus, kas pirms orgasma maksimāli paplašinās.

9. Un otrādi — orgasma iestāšanos iespējams paātrināt, sēkliniekus saņemot ar plaukstu un piespiežot starpenei.

10. Saskaņā ar Stenfordas universitātes speciālistu pētījumiem sievietēm visuzbudinošākās šķiet tikko griezta gurķa, šokolādes, vaniļas un svaigi ceptas smalkmaizītes smarža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu