Ellai Ivanovai slepkavu uzkūdījis pašas vīrs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Janvārī nogalinātajai uzņēmējai Ellai Ivanovai slepkavu uzkūdījis viņas pašas vīrs — uzņēmējs Igors Ivanovs. Turklāt uz killeru meklēšanu viņš mudinājis savu biznesa partneri Vitāliju Mamedovu, vēsta laikraksts «Dienas Bizness».

Laikraksta rīcībā nonākusi informācija, ka Mamedovs tālāk sameklējis cilvēku, kurš Ellu Ivanovu varētu nogalināt, — apsūdzēto Ludvigu Antonovu. Taču arī pats Ivanovs piedalījies slepkavībā, iemidzinot abus suņus, kas sargāja Ivanovu ģimenes māju Garkalnes pagastā. Pēc tam Ivanovs devies prom uz Krieviju.

Antonovu uz nozieguma vietu nogādājis Asifs Handžanovs, un abi norunājuši, ka pēc nozieguma Antonovu savāks tuvējā degvielas uzpildes stacijā. Taču, kad slepkava pēc pastrādātā ieradies benzīntankā, šoferis viņam pakaļ nav atbraucis. Tāpēc killers bija spiests doties uz mežu, kur gan policija viņu drīz vien notvērusi.

Taču laikraksts norāda, ka apsūdzības piedāvātais stāsts ir nesaprotamu detaļu pilns, jo kāpēc gan ziemas naktī Antonovam patvērums bija jāmeklē mežā, nevis jādodas prom pēc iespējas tālāk un ātrāk. Tāpat nav skaidrs, kā iemidzinātie suņi nogulējuši desmit stundas, jo Ivanovs prom devies ap pulksten 15 dienā, bet slepkavība notikusi ap vieniem naktī.

Skaidrs nav arī, kāpēc pasūtījuma slepkavībai izmantots netipisks ierocis — par vītņu šaujamieroci pārveidota Krievijā ražota gāzes signālpistole.

Lai gan apsūdzība Ivanovam uzrādīta par slepkavības uzkūdīšanu un atbalstīšanu mantkārīgā nolūkā, viņa advokāts Guntars Antoms gan apgalvo, ka Ivanovam mantkārīgu nolūku nav bijis, jo pāris jau iepriekš bija sakārtojis savas mantiskās attiecības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu