Tavs partneris — pirmdzimtais, vienīgais... (Tev tas jāzina!)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Lai partnerattiecības būtu harmoniskas, ir būtiski zināt ne tikai to, kurš bērns savā ģimenē partneris ir, bet arī to, kas var notikt un no kā būtu jāizvairās, dzīvojot kopā.

Divi pirmdzimtie ir eksplozīvs pāris. Abi vēlas būt labākie. Viņiem reti kad sanāk satikties, jo abiem ir ļoti daudz dažādu darīšanu. Protams, viņi labprāt gribētu redzēties biežāk, kopā pavadīt laiku, bet neviens no viņiem nevēlas pirmais «noņemt kāju no gāzes pedāļa».

Šādam pārim ir izredzes sadzīvot, ja abi būs gatavi apvaldīt savu tieksmi pēc prioritātēm. Un mācīsies veltīt savām attiecībām tikpat daudz enerģijas, cik savam darbam, lai iegūto laiku veltītu mīļotajam cilvēkam. Viņiem tas ir ļoti grūti, jo nākas atzīt, ka lietas nokārtojas arī bez viņiem.

Divi jaunākie bērni — haoss garantēts. Šajā gadījumā ir satikušies cilvēki, kuri pretendē uz neprātīgu brīvību visu mūžu. Galvenais viņu dzīvē ir izpriecas. Viņi nevēlas neparko uzņemties atbildību.

Divi vidējie bērni ir īsts kompromiss. Šā pāra gatavība uz kompromisu nereti līdzinās pašnoliegumam. Lielās bailēs ignorēt otra intereses, abi gandrīz vai sacenšas, atsakoties no savu vēlmju piepildījuma. Tāpēc labākais, ko viņi savā labā var darīt — runāt par to, ko katrs no viņiem vēlas un ko nevēlas.

Divi vienīgie bērni spēj veidot ciešas attiecības. Viņi spēj saprast viens otra nepieciešamību pēc vientulības. Viņi var ļaut otram attiecībās dominēt. Taču, tā kā abi ir pieraduši būt lutināti, bet nav pieraduši lutināt citus, var rasties grūtības.

Ideāls pāris ir vecākais bērns un jaunākais bērns. Tieši viens otra kardināli atšķirīgajā būtībā viņi rod pievilcību un priekšrocības. Viņi abi lieliski viens otru papildina. Jaunākais var paļauties uz vecāko, jo vecākais parasti uzņemas atbildību un vadību. Savukārt vecākais no jaunākā var mācīties vieglprātību, spēju atslābināties.

Ja pārī ir vienīgais bērns un jaunākais bērns, arī veidojas komplimentāras (papildinošas) attiecības. Jaunākais bērns, balstoties uz saviem novērojumiem, var ļoti labi izprast vienīgo bērnu, bet vienīgais var uzņemties atbildību, kā tik ļoti pietrūkst jaunākajam bērnam. Problēmas varētu radīt tas, ka jaunākie bērni var būt ļoti šarmanti, tādējādi vienīgais bērns to var iztulkot kā flirtēšanu ar citiem. Domstarpības var radīt arī tas, ka jaunākais bērns vairāk laika vēlas pavadīt sabiedrībā, kad vienīgajam bērnam ir ļoti nepieciešama vientulība.

Visgrūtāk klājas pārim, kurā ir vienīgais bērns un vecākais bērns, vecākajiem ir tieksme justies atbildīgiem par citu labklājību. Viņiem gribas uzsvērt likumu un noteikumu svarīgumu, lai viss notiktu pareizi. Viņi uzņemas vairāk atbildības. Tāpēc viņiem ir grūti sadzīvot ar vienīgo bērnu, jo viņam ir pašam sava lietu kārtība, viņš grib, lai viņu lutina un ievēro, bet nepatīk, ja partneris ierobežo, izsaka savus noteikumus.

Vidējiem bērniem un jaunākajiem bērniem ģimenes dzīvē veidojas ciešas, noturīgas attiecības. Lai attiecības nebūtu monotonas, viņiem vajadzīga darbība, pārmaiņas. Jaunākajiem bērniem svarīgi, lai viņus ņemtu vērā, lai viņiem prasītu padomu. To pašu vajag arī vidējiem bērniem. Vienīgās grūtības var radīt tas, ja jaunākais bērns grib, lai viņu lutina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu