Par Jūrmalas mēru kļūst Ģirts Trencis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jūrmalas Domes deputāti šodien par pilsētas mēru ievēlēja pašlaik bezpartejisko Ģirtu Trenci.

Ārkārtas sēdē slēgtā balsojumā par Trenča iecelšanu Jūrmalas Domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja 10 deputāti. Divi domnieki — Igors Dreija un Ilmārs Ančāns — balsojumā nepiedalījās.

Pašvaldības vadītāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti — Trencis un Māris Mežapuķe, ko izvirzīja šodien no amata atceltais līdzšinējais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics («Jūrmala — mūsu mājas»), taču pēdējais savu kandidatūru atsauca.

LETA jau ziņoja, ka Munkevics šodien tika atcelts no pilsētas mēra amata. Par Munkevica atcelšanu balsoja desmit deputāti, bet pret bija pieci.

Par Munkevica atcelšanu tika lemts pēc astoņu domes deputātu — Trenča, Aigara Tampes (TB/LNNK), Jura Griķa (TB/LNNK), Jāņa Kuzina, Daiņa Urbanoviča (LSDSP), Agra Kalnciema (TP), Zigurda Starka un Andreja Kondratjuka — parakstīta iesniegums, kas Jūrmalas Domē tika iesniegts septembra beigās.

Pēc mēra amata zaudēšanas Munkevics aģentūrai LETA stāstīja, ka turpinās strādāt kā parasts Domes deputāts un gatavosies nākamajām vēlēšanām. «Kā opozīcijas deputāts sekošu līdzi tam, kā jaunais mērs pildīs savus solījumus,» solīja politiķis.

Ārkārtas sēdē par Munkevica atbrīvošanu no mēra amata domnieki diskutēja vairāk nekā stundu. Munkevics domniekiem norādīja, ka visu jau esot izlēmušas «lielās partijas» Rīgā, kuras vienmēr ir vēlējušās pakļaut pašvaldības. Tāpat nu jau bijušais mērs skaidroja, ka apvērsumu organizējusi TP ar bijušo premjeru Aigaru Kalvīti priekšgalā.

Munkevics uzskata, ka Trencis esot pārāk paklausīgs un izpalīdzīgs, viņš pat esot gatavs tam, ka viņu «pamet zem tanka». Munkevics Trenci nodēvēja par «absolūtu marioneti» TP rokās. Munkevics pauda skumjas, ka domnieki neesot varējuši pievaldīt savas ambīcijas un paciesties astoņus mēnešus līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām. Bijušais mērs pauda bažas, kā nākamais mērs, it īpaši tik nepieredzējis kā Trencis, varēšot paveikt visus darbus.

Savukārt Trencis savās uzstāšanās reizēs norādīja, ka Munkevica gāšanas gadījumā pašvaldības darbs būtiski uzlabosies, netikšot virzīti nesagatavoti lēmumi un būšot caurspīdīgāka privatizācija.

Munkevics un Trencis ilgstoši diskutēja par ledus halles būvniecības nepieciešamību Slokā un to, kurš esot vainojams šā jautājuma novilcināšanā.

Bijusī Jūrmalas Domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta aģentūrai LETA pauda gandarījumu, ka beigušies Munkevca divi valdīšanas gadi. Deputāte norādīja, ka nākamajam mēram būs ļoti svarīgi, kāda tiks izveidota viņa komanda.

Kā ziņots, Jūrmalas Domē šā sasaukuma laikā jau vienreiz notika domes priekšsēdētāja maiņa, kad 2006. gada septembrī Ineses Aizstrautas vietu ieņēma Munkevics.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Trencis dzimis 1976. gadā, bet 2003. gadā absolvējis Rīgas Ekonomikas augstskolu kā vadības un zinātņu bakalaurs.

2002. gadā viņš strādājis SIA «Finanšu konsultāciju birojs» kā finansu konsultants un projektu vadītājs, bet 2005. gadā Ekonomikas ministrijā bijis ministra ārštata padomnieks, strādājis arī kā pašnodarbinātais finanšu konsultāciju jomā.

2005. gadā Trencis tika ievēlēts par Jūrmalas Domes deputātu no partijas «Jaunais laiks» (JL) saraksta. 2006. gada jūnijā domnieku JL valde izslēgusi no partijas rindām saistībā ar balsošanu par pretrunīgi vērtētajiem Jūrmalas pilsētas attīstības plāna grozījumiem.

Trencis ir bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) brālēns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu