Vai pāris runā vienā valodā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Situācija bija tāda:[s:20280] Artai patīk mazliet noslēgtais, staltais un gādīgais vīrietis, tāpēc viņa aizvien vairāk sevi pieķer pie domas, ka labprāt mītu gredzenus ar Paulu.

Diemžēl lielos svētkus katrs no viņiem parasti sagaidīja katrs savas ģimenes lokā, līdz beidzot pērngad abi palika kopā. Gadu mijā saskandināja glāzes, sabučojās, un Pauls tūdaļ ar mobilo aizskrēja uz blakus istabu apsveikt tuviniekus, jo dzīvojamā istabā nebija zonas.

Pauls atgriezās pēc minūtēm 15. «Bet mani tu neapsveiksi?» izbrīnā iesaucās Arta. «Kā tevi? Mēs taču kopā sagaidījām jauno gadu! Ko tu vēl gribi?!» Pauls bija pārsteigts.

Kā jūs domājat — vai Arta un Pauls reiz nonāks līdz kāzām?

Situāciju komentē Sarmīte Rubule, Dailes teātra aktrise

Vārdi jāizvēlas uzmanīgāk

Izlasot šo stāstu, gribas uzzināt, kas notika tālāk, kā izvērsās turpmākā saruna. Ja jau abi reiz izvēlējušies būt kopā, nedomāju, ka šā gadījuma dēļ vajadzētu sabojāt svētkus un attiecības. Situāciju varētu vērst par labu, ja gan Arta, gan Pauls piebremzētu savas emocijas un uzmanīgāk izvēlētos vārdus, lai izstāstītu viens otram savas izjūtas un vēlmes.

Viens otru nesaprot

Galvenā problēma ir tā, ka Arta un Pauls nesaprot viens otru. Šķiet, puisis nevēlējās tīši aizvainot meiteni. Tā kā iepriekšējos jaunos gadus Pauls svinējis kopā ar draugiem, nevis Artu, tad arī šoreiz viņam bija ļoti svarīgi sazināties ar viņiem.

Cita lieta — cik korekts viņš tajā brīdī bija pret Artu, nepasakot ne vārda un izskrienot ārā. Pauls pa šiem gadiem Artu nav iepazinis, citādi zinātu, ka šāda rīcība meiteni sāpinās un viņa to uztvers kā nevērību. Iespējams, Pauls, aizmirsdams par pieklājību, šajā saspringtajā brīdī spontāni izmetās ārā, jo bija pārņemts ar vēlmi zvanīt draugiem.

Būt cienītai un novērtētai

Jāuzmanās arī no vārdiem, ko sakām mīļotajam cilvēkam. Proti, jautājums «Ko tu vēl gribi?» var izraisīt Artas saasināti impulsīvu pretreakciju.

Saprotams, ka meitene šajā situācijā reaģēja impulsīvi, jo Arta grib būt vissvarīgākā un visīpašākā sava drauga dzīvē un tieši šajā vakarā vēlējās saņemt īpaši daudz uzmanības. Vēlējās būt cienīta un novērtēta.

Vēlas sagaidīt vairāk

Diez vai viņa dusmotos, ka Pauls apsveic draugus, bet kādā formā viņš to darīja — nerēķinoties ar Artas vēlmēm. Izskatās, ka Arta tomēr vēlas no Paula sagaidīt daudz vairāk, nekā viņš ir gatavs viņai dot. Nezinu, cik dziļas ir Paula jūtas pret Artu. Vai viņš vispār mīl meiteni?

Abiem vajadzētu izrunāties, ko šajās attiecībās viens no otra sagaida vai nesagaida, lai nerastos pārmetumi un pārpratumi.

Situācijas vērtējums: Viņam — 3, Viņai — 3. Pāra izredzēm — 3.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu