Kas pievilina vīriešus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Mēdz teikt, ka pirmais, ko vīrietis pamana sievietē, ir viņas izskats. Pēc valdošajiem stereotipiem, ja viņai ir garas kājas, lielas krūtis un kupli mati, viss izskatās daudzsološi.

«Interesanti,» mēs, vīrieši, kā uzskata sievietes, domājam, «ar šo varētu kaut kas sanākt.»

Savā ziņā tā arī ir, tomēr patiesībā tās ir novecojušas iedomas. Sieviešu īpašības, kuras mūs patiešām valdzina, fascinē un mudina iepazīt viņu labāk, nav uzreiz pamanāmas. Mūs pievilina sīkumi. Protams, mums patīk plakāti ar seksīgām blondīnēm, kas reklamē apakšveļu. Tomēr lielākā daļa vīriešu daudz labprātāk vēlētos, lai šīs reklāmu sievietes tā arī paliek uz plakāta. Kad runa ir par taustāmām lietām, vizuālā pievilcība nemaz nav tik ļoti svarīga.

Individualitāte ir to nevizuālo īpašību saraksta augšgalā, kuru dēļ vīriešiem iepatīkas sievietes. «Pīlēns pārvērtās par gulbi,» jūs dzirdēsit vīrieti sakām par sievieti, kura iekarojusi viņa sirdi. Vīrieši to nesaka par sievietēm, kuras uzcītīgi pielāgo sevi šķietamajam sievietes ideālam. Lai gan sākotnēji filmās tika sludināti perfektā skaistuma ideāli, tomēr tādas filmas kā «Telma un Luīze» un «Četras kāzas un vienas bēres» ir mazinājušas apģērbu un frizūru nozīmi.

Vīriešiem labāk patīk, ja sieviete ir dabiska. Kā tu vari atstāt iespaidu, ja tavs tēls sabiedrībā ir tikai izdoma? Frizūra, lūpu krāsa, automašīna, kuru esi izvēlējusies, attiecības ar cilvēkiem, tev tīkamākie dzērieni ļauj noteikt, kas tu patiesībā esi.

Vīriešus pievelk arī sievietes, kurām ir sava privātā dzīve, — tas nenozīmē, ka mūs uzbudina vientulība vai slepenība. Privātā dzīve nozīmē, ka sievietē ir kas tāds, ko mēs par viņu nezinām. Tas sievietei dod iespēju pārsteigt vīrieti. Tas padara viņu noslēpumainu. Sievietes, kuras neparūpējas par savu noslēpumainību, patiesībā ir nedaudz garlaicīgas.

Tas ir intriģējoši — saistīties ar sievieti, kurai ir pašai savas intereses un kura neatklāj sevi pilnībā. Tas attiecas gan uz fiziskām, gan garīgām lietām. Lielākā daļa sieviešu saprot, ka vīrietim patīk, ja sieviete uzreiz nenomet visas savas drēbes.

26 gadus vecs datorprogrammētājs Toms stāsta: «Mana draudzene Sāra dažreiz atpūšas mājās savā ķīniešu halātā. Bet apziņa, ka zem tā viņa ir kaila, padara mani traku.»

Toms uzskata, ka Sāras raksturs ir tikpat izaicinoši noslēpumains. «Viņa neko neslēpj, tomēr dažus savas dzīves noslēpumus nezina neviens. Mani tas neaizskar, gluži pretēji, manuprāt, tas labvēlīgi ietekmē viņas noslēpumainību.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu