Armijas vajadzībām pārbūvēs 66 «Mercedes» apvidus auto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wikimedia

Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra konkursā meklē 66 automašīnu «Mercedes Benz 240 GD» pārbūvētāju.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vecākā referente Vineta Kleine, šo apvidus automašīnu pārbūves pasūtītājs ir Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Automašīnas esot Norvēģijas Bruņoto spēku dāvinājums.

Pēc Kleines teiktā, džipi tiks pārbūvēti tāpēc, ka militārajam transportam ir specifiskas prasības. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 13.novembris. Pēc komisijas lēmuma būs zināms pārbūves veicējs un cena.

Džipi jeb vieglie pasažieru automobiļi ar vietu skaitu 7+1 tiks pārbūvēti par vieglajiem speciālajiem militārajiem automobiļiem ar vietu skaitu 3+1. Tāpat plānots pārbūvēt katras automašīnas aizmugures apgaismojuma sistēmu un numura zīmes novietojumu, uzstādīt papildu drošības karkasu un sānu trieciena stieņus, demontēt sešus sēdekļus un uzstādīt divus saliekamos, priekšējo stiklu aizvietos ar režģi, uzstādīs vinču, priekšējo bamperi ar trieciena loku un trošu rāvēju, kā arī demontēs tentu.

Šo automašīnu pārbūve jau ir saskaņota ar Ceļu satiksmes drošības direkciju.

NBS preses virsnieks Normunds Stafeckis aģentūrai LETA sacīja, ka pārbūvētās automašīnas tikšot izmantotas kaujas spēju uzlabošanai, plašāk gan nesniedzot informāciju, kur džipus izmantos - Latvijā vai starptautiskajās operācijās - un kādiem mērķiem. Tāpat neizdevās noskaidrot, cik vecas ir šīs automašīnas un kāda ir to pamatvērtība.

Šodien Ādažos, 3.Reģionālā Nodrošinājuma centra Tehniskajā parkā, notika ieinteresēto piegādātāju sanāksme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu