Štramu, Stranci un Janitu apsūdz par kukuļņemšanu personu grupā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālvajāsānu pret trim bijušajām Rīgas Domes amatpersonām - Pēteri Stranci, Vilni Štramu un Raimondu Janitu saistībā ar kukuļošanu Rīgas Domē, informē prokuratūras preses centrs.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai sauktu pie kriminālatbildības Stranci, Štramu, Janitu par kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Apsūdzība celta kopumā par četrām noziedzīga nodarījuma epizodēm. Lietā savāktais pierādījumu kopums ir pamats pieņēmumam, ka trīs epizodēs kukulis Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta amatpersonām dots par to, lai Rīgas Domē, tās institūcijās un iestādēs tiktu pieņemti būvniecības ierosinātājam labvēlīgi starplēmumi būvatļaujas izsniegšanas procesā. Savukārt vienā epizodē kukulis dots par to, lai zemes īpašnieks iegūtu tiesības veikt viņa īpašumā esošajā zemes gabalā apbūvi ar ievērojami lielāku stāvu skaitu un lielāku intensitāti, nekā to atļāva uz kukuļdošanas brīdi spēkā esošais vietējās pašvaldības teritorijas plānojums un apbūves noteikumi.

Bez tam apsūdzība ir celta trim privātpersonām par kukuļdošanu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu