Sākas dziesmu iesniegšana «Eirovīzijas» nacionālās atlases konkursam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzija paziņojusi par dziesmu pieņemšanu 2009. gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajai atlasei, ko esam raduši dēvēt par «Eirodziesmu». Dziesmu pieteikšanas termiņš — 2008. gada 30. novembris.

Konkursā aicināti piedalīties mūzikas un tekstu autori, kas savus jaundarbus nav publiskojuši līdz 2008. gada 1. oktobrim. Latvijas Televīzija gaida dziesmas gan no Latvijas komponistiem, gan ārzemju dziesmu autoriem.

Šogad konkursa nolikumā veiktas vairākas būtiskas izmaiņas. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem ārzemju dziesmu autoru iesniegto dziesmu īpatsvars ir ierobežots: to nevarēs būt vairāk kā viena trešdaļa no pusfinālam kvalificētajām dziesmām. Turklāt potenciālie konkursanti nedrīkst startēt Latvijas atlasē ar tām pašām dziesmām, kas pieteiktas citu valstu nacionālajās atlasēs. Savukārt dziesmu izpildītāji var būt tikai Latvijas Republikas pilsoņi vai personas, kas Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzītas par nepilsoņiem.

Nedaudz mainīts arī konkursa formāts. Proti, šogad dziesmas un to izpildītāji par iekļūšanu finālā cīnīsies trijos pusfinālos. No katra pusfināla pēc skatītāju telefonbalsojuma un žūrijas vērtējuma kvalificēsies trīs dziesmas, bet pēdējo — desmito — dziesmu televīzijas skatītāji izvēlēsies t. s. otrajā iespējas kārtā pēdējā pusfināla raidījumā.

Nacionālās atlases fināls tradicionāli notiks Olimpiskajā centrā «Ventspils» 2009. gada 28. februārī.

http://www.eirovizija.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu