Baumotājs par lata devalvāciju esot žurnālists [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Drošības policija (DP) veicot pastāvīgu pasākumu kompleksu, lai noskaidrotu iespējamos mēģinājumus destabilizēt valsts finanšu sistēmu un noskaidrotu personas, kuras publiskajā telpā publiski tieši vai netieši aicina uz darbībām, kas var izraisīt nestabilitāti Latvijas finanšu sistēmā, portālam «Apollo» pavēstīja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

Kriminālprocesā par nepatiesas informācijas izplatīšanu kādā laikrakstā saistībā ar lata devalvāciju DP aizturējusi vienu personu, aģentūrai LETA šovakar apstiprinājusi Apse-Krūmiņa.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» ziņo, ka aizturētais ir kāda preses izdevuma pārstāvis. Tā gan ir neoficiāla informācija.

DP turpina darbu ar personām, kuras izplatījušas nepatiesās ziņas, lai noskaidrotu šādu darbību patiesos mērķus.

Vēl trešdienas vidū Apse-Krūmiņa portālam «Apollo» sacīja, ka nekādi komentāri par kādu personu aizturēšanu pagaidām netiks sniegti. Šāds lēmums pieņemts, lai netraucētu izmeklēšanai.

Trešdien plašsaziņas līdzekļos jau parādījusies informācija, ka aizturētas kādas personas, kuras vainojamas baumu izplatīšanā par lata devalvāciju. Aizturēšanas faktu apstiprinājis arī finanšu ministrs Atis Slakteris. Tā ziņo portāls «diena.lv».

Policija norāda, ka saskaņā ar Krimināllikumu ir paredzēta kriminālatbildība personām, kas apzināti izplata nepatiesus datus vai ziņas mutvārdos, rakstveidā vai citādā veidā par finanšu sistēmas stāvokli.

DP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un atturēties no nepatiesu vai nepamatotu komentāru sniegšanas.

Pašlaik DP veic izmeklēšanu divos kriminālprocesos, kas ierosināti par šāda veida mēģinājumiem destabilizēt finanšu sistēmu. Viens no kriminālprocesiem ir par kāda laikraksta izplatīto informāciju par lata devalvāciju, kas neatbilst patiesībai. Tāpat mēģina iegūt pierādījumus personu prettiesiskajai rīcībai.

Apse-Krūmiņa norāda, ka, ņemot vērā sarežģīto ekonomisko situāciju, arī plašsaziņas līdzekļiem vajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību publicējamās informācijas pārbaudei. Nepatiesas, nepārbaudītas un nekorekti interpretētas informācijas izplatīšanai var būt grūti prognozējamas sekas, norāda DP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu