Noticot baumām, cilvēki paši par to var dārgi samaksāt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tie, kas noticējuši baumām par lata devalvāciju un steidz mainīt vietējo valūtu, nākotnē par to var samaksāt dubultā. Kā intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» atzina ekonomiste Raita Karnīte, jau tagad cilvēki, mainot latus uz eiro, ievērojami pārmaksā, savukārt vēlāk, kad nauda būs jāmaina atpakaļ, tas būs vēl dārgāk. «Cilvēki par savu panisko rīcību var samaksāt dubultā,» sacīja Karnīte.

Eksperte norādīja, ka iedzīvotāju panika un vēlme mainīt latus var sagraut visu finanšu sistēmu. «Panikai var būt postošas sekas,» norādīja Karnīte.

Viņa stāstīja, ka vietējās valūtas devalvācijas gadījumā vissmagāk cietīs kredītņēmēji. «Devalvācijas gadījumā par aizņēmumiem būs jāmaksā ievērojami vairāk,» norādīja ekonomiste. Tāpat cietīšot arī tie, kam esot uzkrājumi nacionālajā valūtā.

Karnīte tajā pašā laikā norādīja, ka Latvijā tādas īstas panikas nemaz neesot un, visticamāk, arī nebūs. Viņasprāt, cilvēki joprojām uzticas bankām, bet, ja tomēr notiktu kādi neparedzēti satricinājumi, valdība izglābtu situāciju. «Domāju, ka valdība izglābtu situāciju. Tomēr jāsaprot, ka ilgtermiņā par to [lata devalvāciju] samaksātu paši iedzīvotāji,» sacīja ekonomiste.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu