Pirms koncerta aicina izņemt naudu no Parex bankas un Krājbankas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Drošības policija (DP), turpinot izmeklēšanu par mēģinājumiem destabilizēt finanšu sistēmu, noskaidrojusi vēl kādu personu, kas novembra sākumā Jelgavas kultūras namā pirms koncerta aicināja doties uz Parex banku un Latvijas Krājbanku izņemt naudu. Tā portālam «Apollo» pavēstīja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

DP sākusi vienu kriminālprocesu pēc kādas bankas iesnieguma, ka 9. novembrī Jelgavas kultūras namā, sākot koncertu, viens no tā dalībniekiem aicināja pēc koncerta doties uz Parex banku un Latvijas Krājbanku un izņemt naudu.

Savukārt aģentūra LETA noskaidrojusi, ka kultūras namā baumas par lata devalvāciju it kā izplatījuši grupas «Putnu balle» mūziķi — viņiem šajā dienā Jelgavas kultūras namā esot bijis koncerts.

Pamatojoties uz saņemto iesniegumu, DP 14. novembrī sāka kriminālprocesu par apzināti nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu mutvārdos, rakstveidā vai citādā veidā par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli. Izmeklēšanas laikā noskaidrota persona, kas šo aicinājumu izteikusi. Persona nopratināta kā persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

DP turpina pārbaudes arī par citiem gadījumiem par nepatiesas informācijas izplatīšanu, piemēram, interneta komentāros, kas izskanējuši publiskajā telpā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu