«Putnu balles» Valteram joks par bankām beidzas ar kriminālprocesu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Mēģinājumos destabilizēt ekonomisko situāciju valstī pieķerts jauniešu grupas «Putnu balle» solists Valters Frīdenbergs. Ar viņu par šo starpgadījumu runājusi arī Drošības policija, un ir sākts kriminālprocess, portālam «Apollo» pavēstīja grupas menedžere Anete Kalniņa.

Jāpiemin, ka Valters vairs nav tikai parasts mūziķis, bet arī politiskās organizācijas — Latvijas Pirmās partijas/«Latvijas ceļa» — biedra kandidāts — viņš pats izteicis vēlmi šajā partijā iestāties. Lai kļūtu par partijas pilntiesīgu biedru, kandidātiem jāiztur triju mēnešu pārbaude.

Menedžere uzsvēra, ka Valtera aicinājums bijusi ironija par valstī notiekošo — piesakot grupas jauno dziesmu, viņš ironizējis par valsts ekonomisko situāciju un smejot teicis, ka visiem nu jāskrien uz bankomātiem pēc naudas, tikai lai vispirms cilvēki sagaida koncerta beigas. Viņa neatceras, ka Valters būtu ko minējis par konkrētām bankām, kā tas ir izskanējis, ka mūziķis aicinājis ņemt naudu ārā no Parex bankas un Latvijas Krājbankas.

Grupas menedžere izteica nožēlu, ka drošības dienesti neprot atšķirt aģitāciju no ironijas. «Tā bija absolūtā ironija,» skaidro Kalniņa. 

Pēc viņas domām, tikpat labi Drošības policijai būtu jāķeras klāt arī Panam Kleksim, Fredim un Ufo, kā arī Baibai Sipeniecei un Valteram Krauzem.

mūziķi, kas koncerta laikā Jelgavā aicinājis no bankas ņemt ārā naudu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu