Intīma frizūra uz mēnesi! (Dāmām)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Lai izveidotu bikini dizainu, kā visērtāko un ilgstošāko rezultātu iesaka doties uz salonu veikt vaksāciju. Ja to dara pirmo reizi mūžā, pirmkārt, nekautrējies (meistarēm tas ir darbs, un viņas priecājas, ka tu domā par sevi!).

Dažkārt iesaka vispirms aiziet uz sejas procedūru vai kāju vaksāciju, lai sieviete justos drošāk. Pilno bikini nevar veikt ar biksītēm, turklāt apmatojums tiks noņemts arī pie dibena (sieviete noguļas uz sāniem, un, jo āda ir nostieptāka un gludāka, jo mazāk sāp un matiņus vieglāk likvidēt).

Jārēķinās, ka procedūra var būt sāpīga, parasti to iesaka veikt uzreiz pēc mēnešreizēm vai desmit dienas pēc mēnešreižu sākuma — tad sāpes būs minimālas. Ar katru nākamo reizi procedūra kļūst mazāk sāpīga, taču, pēc meistaru novērojumiem, uztraukuma un kautrības tandēms tieši pirmajā reizē ir tik liels, ka par sāpēm aizmirstas.

Vaksējot regulāri, āda pierod pie procedūras — matiņi kļūst paklausīgāki, arvien trauslāki un mīkstāki, arī gaišāki. Tu vari izvēlēties ātru procedūru ar šķidro vasku (bet tas var būt sāpīgāk), ar cieto vai cukura vasku (nesāpīgāk, jo vasks tiek noņemts pa mazam gabalam!). Pirms procedūras āda tiek nodezinficēta un ietaukota.
 
• Ja dod priekšroku vaksācijai ar šķidro vasku, bikini zonā uz ādas tiek uzklāts silts vasks, kuru kopā ar apmatojumu norauj ar papīra loksni vai auduma strēmelīti. Parasti vasku uzklāj matiņu augšanas virzienā, bet rauj pretēji augšanas virzienam.

• Cietais vasks tiek uzklāts biezākā kārtā — tas pats sacietē, un, neizmantojot papīra vai auduma strēmeli, tiek norauts nost.

• Arvien populārāks kļūst orientālais vasks un cukura vasks — mīksta pasta, ko uzsilda pirms lietošanas, — šī procedūra ir saudzīgāka un mazāk sāpīga, bet laikietilpīgāka.

Pēc pirmajām vaksācijas reizēm var būt izteikts ādas apsārtums, kas pāriet dažu minūšu vai dienas laikā, jo ādai tas ir šoks, var pat izmesties kāda pumpiņa. Tāpēc pēc procedūras nepieciešams lietot kopjošos līdzekļus, kas nomierina ādu un palēnina matiņu ataugšanu. Krēmiem pievienotas dažādas vielas (bieži vien augļskābes), kas palīdz atlobīties virsējam ādas raga slānim, lai matiņiem vieglāk palīdzētu nākt ārā un izvairītos no ieaugušiem matiņiem.

Vienu dienu pēc procedūras nav vēlams sauļoties, peldēt, lietot intīmos dezodorantus ar alkoholu vai smaržvielām, kā arī iet pirtī, jo tas var veicināt iekaisuma rašanos. Matiņu ataugšanas ātrums ir ļoti individuāls, bet vaksēties būtu nepieciešams vidēji reizi mēnesī. Jo jaunāka tu esi, jo vielmaiņa labāka, un matiņš ataug ātrāk. Jo regulārāk tu iesi uz vaksācijas procedūru, jo lēnāk tas ataugs, uz mazsāpīgāka būs pati procedūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu