Ticība latam nav atgriezusies

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pagājušajā nedēļā pieprasījums pēc eiro kārtējo reizi pārsniedza pieprasījumu pēc latiem, tāpēc Latvijas Banka pagājušās nedēļas četrās darbdienās bija spiesta pārdot 183,7 miljonus eiro.

Līdz ar to pēdējo astoņu nedēļu laikā Latvijas banka kopumā ir pārdevusi 864,5 miljonus eiro. Latvijas Bankas rezervē pašlaik ir aptuveni četri miljardi eiro, un tas nozīmē: ja latu pārdošana turpināsies, drīzumā būs iztērēta ceturtā daļa eiro rezervju.

ir iespējama tikai teorētiski

Latvijas Bankai jāveic latu uzpirkšana, jo pēc iestāšanās Eiropas Savienībā 2005. gadā lats tika piesaistīts eiro pēc kursa 0,702804 lati par eiro. Ikdienā valūtas darījumus veic bankas un valūtas maiņas uzņēmumi, bet Latvijas Banka nodrošina to, ka lata kurss nenovirzās tālāk par 1% uz vienu vai otru pusi no šā piesaistes kursa, proti, pērk eiro par 0,6958 latiem un pārdod eiro par 0,7098 latiem.

Latvijas Banka paziņojusi, ka, pārdodot latus, zaudētāji būs tikai tie, kas ļaujas panikai un pārdod latus, jo par šiem valūtas maiņas darījumiem samaksā  cilvēks, kurš ir pircis ārvalstu valūtu par samērā augstu kursu, bet vēlāk, situācijai normalizējoties, maina to pret latiem par zemāku.

nākotnē par to var samaksāt dubultā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu