Students prokuratūrai lūdz vērtēt Drošības policijas rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien Latvijas Universitātes politikas zinātnes otrā kursa students Ģenerālprokuratūrā iesniedzis iesniegumu, kurā lūdz izvērtēt Drošības policijas rīcību, aizturot Ventspils augstskolas Finanšu un grāmatvedības katedras lektoru Dmitriju Smirnovu, kā arī vēlāk liedzot viņam izbraukt no valsts.

Students Ainārs Leijējs aicina izvērtēt, vai DP ar savu rīcību nav pārkāpusi Latvijas Satversmes 100. pantu, kas paredz, ka ikvienam ir tiesības paust savus uzskatus un cenzūra ir aizliegta. Tāpat viņš lūdz izvērtēt, vai nav pārkāpts Satversmes 1. pants, kas paredz, ka Latvija ir demokrātiska republika.

«Pastāv iespēja, ka manā rīcībā nav visa informācija par Drošības policijas motīviem. Taču, ja viņš ir aizturēts un viņam ir aizliegts izbraukt no valsts 2008. gada 2. oktobrī laikrakstā «Ventas Balss» publicētās intervijas dēļ, tad, manuprāt, tas ir klajš Satversmes pārkāpums,» norāda students.

«Ja izmeklēšanas gaitā tiks konstatēts Satversmes vai kāda cita likuma pārkāpums, es aicinu saukt pie atbildības DP vadību un atbildīgos darbiniekus,» iesniegumā raksta students. 

«Latvija ir tiesiska valsts, kur likums stāv pāri visam, taču pašreizējā DP rīcība liek apšaubīt, ka šī Latvijas drošībai tik nozīmīgā iestāde izprot vārda brīvības statusu un Satversmē garantētās tiesības. Lai nemodinātu šaubas par Latvijas tiesiskumu, es aicinu manu iesniegumu rūpīgi izvērtēt un dot skaidru signālu, ka Latvijā netiks pieļauti Satversmes pārkāpumi un netiks ierobežota vārda brīvība.»

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Drošības policija aizturēja Smirnovu saistībā ar viņa publikāciju laikrakstā par valsts finansiālo situāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu