Aizturētais pasniedzējs: «liktenīgajai frāzei» vajadzētu paskaidrojumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar publikāciju laikrakstā «Ventspils Balss» par valsts finansiālo situāciju aizturētais Ventspils augstskolas pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs atzīst, ka frāzei, kuras dēļ pret viņu sākts kriminālprocess, būtu vajadzīgi vairāki paskaidrojumi.

intervijā

Jautāts, vai viņa teiktais «Ventspils Balss» publicētajā diskusijā saīsinājumu dēļ nebija sagrozīts vai nepatiess, Smirnovs atbildējis: «Nav sagrozīts un nav nepatiess. Tai vienai liktenīgajai frāzei, protams, būtu nepieciešami vairāki papildinājumi un paskaidrojumi. Taču es nedomāju, ka pateicu kaut ko jaunu. Jāņem vērā, ka jau 2007. gada aprīlī bija pirmā panika. Tātad līdzīga informācija un publikācijas mums bija pieejamas jau pusotru gadu.»

Tāpat lektors intervijā uzsvēris, ka daži ārvalstu eksperti izteikušies vēl negatīvāk nekā viņš. «Es vienkārši apkopoju ārvalstu ekspertu publikācijās paustos viedokļus kontekstā ar Latvijā notiekošo. Ekonomika ir ļoti sarežģīta zinātne. Ņūtona likumi visur darbojas vienādi, bet ekonomikā vienmēr ir ļoti daudz variantu.»

Konkrētajā gadījumā pasniedzējs izskatījis iespēju, ja iedarbotos visi negatīvie faktori. «Taču, arī aplūkojot tikai vienu versiju, prasās rakstīt veselu grāmatu ar pamatojumu un paskaidrojumiem, ko avīzē nevar izdarīt. Veselu grāmatu,» uzsvēris Smirnovs.

Pasniedzējs arī neuzskata, ka «Ventas Balsī» publicētā diskusija varēja kaut ko reāli ietekmēt Latvijas finansiālajā situācijā. «Jebkuru nopietnu paniku izraisa faktisks notikums, nevis baumas,» sacījis Smirnovs.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Drošības policija uz divām diennaktīm aizturēja Smirnovu saistībā ar publikāciju laikrakstā par valsts finansiālo situāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu