Rimšēvičs: īstie baumu izplatītāji smejas par Drošības policijas rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Drošības policijas rīcība, reaģējot uz mūziķa un Ventspils augstskolas pasniedzēja izteikumiem saistībā ar iespējamo baumu izplatīšanu par Latvijas finanšu situāciju, bija nožēlojama, un īstie baumu izplatītāji par to smejas. To intervijā laikrakstam [s:20850] sacījis Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

«Loģiski, ka šo divu cilvēku aizturēšana saistībā ar baumu izplatīšanu ir diemžēl smieklīga un nožēlojama, jo ne jau viņi bija īstie baumu izplatītāji. Īstie baumu izplatītāji skatās uz to un smejas,» norādījis LB vadītājs.

Rimšēvičs intervijā uzsvēris, ka «baumu izplatītāji darbojās ar īsziņām, nosaucot konkrētus datumus, kad būs pieņemti lēmumi, pat pateica, kāds būs jaunais lata kurss. Neviens tāds cilvēks nav aizturēts. Es patiešām jutos neērti, noskatoties uz to, kā tiek aizturēti dziedātāji un lektori».

Tāpat LB vadītājs intervijā norādījis, ka varbūt bijis pārāk maz skaidrojumu, kādi būtu procesi un sekas, kādi būtu apstākļi, kuros varētu sabrukt tautsaimniecība vai kāda komercbanka. 

Rimšēvičs arī stāstījis, ka lēmumu par lata kursa izmaiņām drīkst pieņemt tikai un vienīgi LB. «Ja dzirdat, ka kāds runā — vai tas būtu valūtas fonds, valdība vai kāds ministrs vai komisijas vadītājs —, viņiem nav nekāda sakara ar šo lēmumu.»

Savukārt LB šādu lēmumu nepieņemšot, jo «no lata devalvācijas jeb kursa maiņas ir vieni vienīgi ļaunumi — celtos inflācija, dārgākas kļūtu izejvielas, Latvijas uzņēmēji zaudētu konkurētspēju, jo viņiem daudzas lietas ir jāpērk ārzemēs».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu