Aptaujas «Gada Eiropas cilvēks Latvijā 2008» līderi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptaujas «2008. gada Eiropas cilvēks Latvijā» karstā posma pirmajā nedēļā vadībā izvirzījušies Alvis Hermanis, Linda Jākobsone, Ģirts Valdis Kristovskis, Artis Pabriks, Edvīns Šnore, Māris Štrombergs un Anna Žīgure. Tā portālu «Apollo» informēja «Eiropas kustība Latvijā».

Augsti novērtēts rakstnieces Annas Žīgures paveiktais. «Ziemeļu kaimiņi Lielās talkas veidotāju atzinuši par gada cilvēku Igaunijā. Anna Žīgure veikusi labu darbu, nostājoties līdzās igauņiem un leišiem, kam talkas jau ir tradīcija, un palīdzot sakopt Latviju, kura mums ir visskaistākā tik un tā.»

Izcelts Māra Štromberga veikums Eiropas, Amerikas un pasaules velotrasēs. «Viņa uzvara Pekinā parādīja, ko iespējams sasniegt ar smagu darbu. Olimpiskais čempions no Valmieras, kuram par godu «Dievs, svētī Latviju» skanēja Eiropā, Amerikā un Ķīnā.»

Plašu atbalsi balsotājos guvusi režisora Edvīna Šnores filma «Padomju stāsts». «Edvīns atgādināja Eiropai par Staļina un Hitlera baiso draudzību, komunisma un nacisma nodarīto postu 20. gadsimtā.»

Par politiķi Arti Pabriku balsotāji raksta: «Bijušais ārlietu ministrs, kuŗš korekti izprot Latvijas un Eiropas savstarpējo atkarību.»

Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis izvirzīts atkārtoti, par viņu raksta: «A. Hermanis gan Eiropā, gan arī pāri tās robežām parādījis Latviju kā kulturālu, eiropeisku un zinošu valsti.»

Balsotāji par Eiropas Parlamenta deputātiem Ģirtu Valdi Kristovski un Inesi Vaideri norāda uz abu ieguldījumu totalitārā komunisma nosodīšanā Eiropas līmenī un jautājumu aktualizēšanā ar mūsdienīgu saziņas līdzekļu pamatu.

Par ES informācijas aģentūras vadītāju Lindu Jākobsoni balsotāji raksta: «Valdības likvidētās ESIA vadītāja, kuŗa, spītējot trūkstošam valdības atbalstam, visu savu darbu ieguldījusi ES informācijas koordinēšanā Latvijā.»

Iepriecina, ka balsotāji nominējuši arī reģiona pārstāvjus. Balsotāji raksta par Skrundas Domes vadītāju un ES Reģionu komitejas dalībnieci Nelliju Kleinbergu «Skrundas pilsēta pirmā Baltijas valstīs pievienojusies Eiropas hartai dzimumu līdztiesības īstenošanai pašvaldībās.»

Balsis saņēmuši arī vijoļvirtuoze Baiba Skride, žurnālists un publicists Juka Rislaki un citi. Par Rislaki raksta: «..bijis viens no Jūrmalas aizsardzības biedrības aizsācējiem, ar trāpīgiem zīmējumiem un piezīmēm atgādinājis, ka pašiem vairāk jāpiedalās valsts sakārtošanā.»

info@eiropaskustiba.lv

Informācijai: 2007. gada aptaujā uzvarēja Eiropas Komisārs enerģētikas jautājumos Andris Piebalgs, 2006. gadā — «Radio SWH» žurnālists Ģirts Salmgriezis. 2005. gadā par Eiropas cilvēku kļuva Eiropas Parlamenta deputāts Valdis Dombrovskis, 2004. gadā — EP deputāts Georgs Andrejevs, 2003. gadā par Eiropas cilvēku Latvijā kļuva Latvijas futbola valstsvienības un Kijevas «Dinamo» uzbrucējs Māris Verpakovskis, bet 2002. gadā — dziedātāja, «Eirovīzijas» dziesmu konkursa uzvarētāja Marija Naumova. 2001. gadā titulu ieguva Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 2000. gadā — mūziķis Renārs Kaupers un grupa «Prāta vētra», 1999. gadā — politiķis un valstsvīrs Valdis Birkavs, bet 1998. gadā — zinātnieks un publicists, Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu