Fukusimas AES tuvumā piedzimis trusītis - mutants?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Japānā piedzimis trusītis - mutants bez ausīm, ziņo "The Japan Probe". Vietnē "Youtube" ievietots video ar neparasto dzīvnieciņu, un, kā pamanījuši vērīgākie interneta lietotāji, video ievietotājs kā savu dzīves vietu norādījis rajonu avarējušās "Fukusima 1" AES tuvumā.

Video ievietotājs norāda, ka viņa dzīvesvieta ir Hami pilsētiņa, kas atrodas noteiktās 30 kilometru radiācijas zonas ap AES ziemeļrietumos.

Hami pilsētiņas iedzīvotāji, kā uzskata japāņu un amerikāņu zinātnieki, saņēmuši ievērojamu radiācijas devu, tādēļ aprīlī radiācijas zonu ap AES paplašināja un Hami iedzīvotājiem lika evakuēties.

Anonīmais video autors apgalvo: tā kā trušu dzīves ilgums ir vairākas reizes īsāks kā cilvēkam, pēc šiem dzīvnieciņiem spriežot, var iedomāties, kas nākotnē var notikt ar cilvēkiem.

Skeptiķi gan norāda, ka nav pierādījumu tam, ka trusis-mutants tiešām ir radioaktīvā piesārņojuma upuris vai gluži vienkārši cietis no kādas ģenētiskas kļūmes. Nav arī skaidrs, vai anonīmais video ievietotājs par savu atrašanās vietu "Youtube" nav melojis. Tomēr video izraisījis lielu interesi - dažu dienu laikā video ar bezausaino trusēnu internetā skatīts vairāk nekā 1,5 miljonus reižu. Otrajā internetā ievietotajā video dzirdama arī japāņu valoda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu