Aizdomīgi bieži deg «Domina»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Sestais ugunsgrēks kopš 2004. gada – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki ceļu uz lielveikalu Domina Rīgā ir ielāgojuši labi. [s:20884]

Novembra beigās VUGD darbiniekiem nācās dzēst liesmojošo lielveikala fasādi, bet vakar kārta bija pienākusi Dominas jumtam, kas dega aptuveni 70 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 12.49, pirmās automašīnas ieradās jau pulksten 12.57. No veikala tūlīt tika evakuēti visi cilvēki, bet profesionāļi sāka dzēst liesmojošo ruberoīda jumtu. Dzēšanas darbos piedalījās aptuveni 40 ugunsdzēsēju.

Kā iespējamo ugunsgrēka iemeslu VUGD min uz jumta notikušos remontdarbus. Lielveikala pārstāvji, izsaucot ugunsdzēsējus, minējuši, ka uz jumta notikuši darbi. Savukārt tirdzniecības centra Domina mārketinga direktore Baiba Gercāne Neatkarīgajai minēja, ka «oficiāli» nekādi celtniecības darbi vakar nebija plānoti.

«Protams, tas neko labu par objektu neliecina, ka mums te ir tik bieži jābrauc. Bet jāņem arī vērā, ka objekts ir ļoti liels. Lielveikala vadībai tomēr vajadzētu nopietnāk padomāt par ugunsdrošību,» Neatkarīgajai sacīja VUGD priekšnieka vietnieks Intars Zitāns.

Tā kā īsā laika posmā šis ir jau otrais ugunsgrēks tirdzniecības centrā Domina, centra vadībai radušās aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu. VUGD gan šādus pieņēmumus noraida. Ugunsgrēkā novembra nogalē, kad dega lielveikala ar koku apšūtā fasāde, iespējamais aizdegšanās iemesls bijis bojātas elektroinstalācijas. Savukārt vakardienas ugunsnelaimē, iespējams, vainojami strādnieki, kuri remontēja jumtu.

Ziņu aģentūru arhīvi liecina, ka Dominas jumts dedzis arī 2004. gada marta beigās. Toreiz ugunsgrēks uzliesmojis, veicot otrā korpusa jumta seguma remontu, izmantojot gāzes degli un kausējot ruberoīdu. Uzliesmojums noticis pie ventilācijas šahtas, un uguns iekļuvusi zem jaunā jumta seguma.

Tieši pēc trim gadiem, 2007. gada marta beigās, tirdzniecības centrā Domina aizdegās elektriskās sadales skapis, radot milzīgu sadūmojumu. No veikala tika evakuēti visi pircēji un darbinieki. Tā paša gada novembrī nezināmu iemeslu dēļ radās spēcīgs piedūmojums Dominas bērnu istabā. Par laimi, tobrīd neviena bērna spēļu istabā nebija.

Šogad jūlija sākumā pie Dominas dega atkritumi trīs kvadrātmetru platībā. Tā kā tirdzniecības centrs ir īpašs objekts, tika izsludināta paaugstinātas bīstamības trauksme, un uz notikuma vietu bija devušās deviņas ugunsdzēsēju mašīnas.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu