Ģirts Valdis Kristovskis pretendē uz Eiropas cilvēka Latvijā titulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptaujas «2008. gada Eiropas cilvēks Latvijā» pirmajā piecniekā ierindojies arī Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis («Pilsoniskā savienība»), un tas nozīmē, ka viņam ir iespēja šogad tikt pie šā titula.

«Eiropas kustības Latvijā» prezidents Andris Gobiņš portālu «Apollo» informēja, ka pirmajā piecniekā iekļuvuši Alvis Hermanis, Linda Jākobsone, Ģirts Valdis Kristovskis, Edvīns Šnore, Anna Žīgure.

Par Kristovski balsotāji raksta, ka viņš veicinājis filmas «Padomju stāsts» izveidi, viņš ir aktīvs un patriotisks latvietis un eiropietis. Pēc balsotāju domām, Kristovskis devis ieguldījumu totalitārā komunisma nosodīšanai Eiropas līmenī.

Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis augstu vērtēts par paveikto Eiropas kultūras laukā. Eiropas Savienības informācijas aģentūras direktore Linda Jākobsone uzslavēta par veikumu Latvijas sabiedrības iesaistē Eiropas līdzdalības jautājumos. Režisors Edvīns Šnore saņēmis atzinīgus vārdus par filmas «Padomju stāsts» izveidošanu. Bet rakstniecei Annai Žīgurei šis gada cilvēka tituls pienāktos par lielās tradīcijas aizsākšanu pēc Igaunijas un Lietuvas parauga —sakopt pašiem savu zemi, uzskata balsotāji.

info@eiropaskustiba.lv

2007. gada aptaujā uzvarēja Eiropas komisārs enerģētikas jautājumos Andris Piebalgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu