Noskaidroti «Eirovīzijas» nacionālās atlases dalībnieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajā atlasē sacentīsies 21 dziesma, no kurām 18 būs vietējo, bet trīs - ārzemju komponistu sarakstītas dziesmas, šodien žurnālistus informēja «Eirodziesma 2009» projekta vadītāja Iveta Lepeško.

No 108 konkursā iesniegtajām dziesmām konkursā iekļuvis Edijs Šnipke ar dziesmu «Make My Day», Romāna Faļkenšteina un Ņinas Kovaiko dziesma «Time Goes», ko izpildīs grupa «Camillas», Valters Frīdenbergs ar dziesmu «For a Better Tomorrow», kā arī Johnny Salamander ar dziesmu «Party».

Finālā iekļuvusi arī Ingara Viļuma dziesma «Tic Tac», ko izpildīs Iveta Baumane, Katrīnas Tenes un Tarmo Keranena dziesma «Don't Want to Say Goodbye», ar kuru uzstāsies dziedātāja Fidji, Tomasa Kleina un Guntara Rača dziesma «In Love We Trust», ar ko konkursā piedalīsies dziedātājas Aisha, Ella un Olga, kā arī grupa «Triānas parks» ar dziesmu «Call Me Any Time You Need a Problem».

Dziedātāja Ginta Ēķe konkursā izpildīs Kristapa Krievkalna dziesmu «Be Yourself», bet Madara Celma uzstāsies ar pašas dziesmu «Have To Say Goodbye». Konkursā pirmo gadu piedalīsies arī Dace Plānāre un Aivars Freimanis ar dziesmu «Running Around».

Dziedātāja Sabīne Berezina konkursā izpildīs Markus Rivas dziesmu «Bye, Bye», bet Intars Busulis izpildīs dziesmu «Sastrēgumi», kas, iespējams, konkursā tiks izpildīta krievu valodā. Edija Dukura dziesmu «Aizejot» konkursā dziedās Miks Dukurs, bet Ģirts Zebuliņš izpildīs Andra Barona dziesmu «Place To Be».

Konkursā ar divām dziesmām piedalīsies dziedātāja Kristīna Zaharova. Viņa izpildīs Mārtiņa Freimaņa dziesmu «Angel of Mine» un Laura Reinika dziesmu «I Wish I Could Pretend». Arī dziedātāja Aisha konkursā bez Kleina dziesmas piedalīsies ar zviedru komponista Šella Jenstiga dziesmu «Hey».

Pagaidām nav noskaidroti izpildītāji divām dziesmām, kas arī piedalīsies nacionālajā atlasē - Artura Palkeviča komponētajai dziesmai «When The Sun Is Going Down» un Mīkaela Erlandsona dziesmai «Dynamite».

Būtiskas izmaiņas skārušas gan nacionālās atlases, gan arī paša «Eirovīzijas» konkursa nolikumu. Dziesma, ar ko Latvija nākamgad tiks pārstāvēta konkursa finālā, tiks izvēlēta trīs, nevis divos pusfinālos kā līdz šim. Turklāt tiem konkursa dalībniekiem, kas neizturēs atlasi, tiks piedāvāta iespēja piedalīties «otrās iespējas» kārtā. Nacionālā mēroga atlases notiks 31.janvārī, kā arī 7.februārī, 14.februārī un 21.februārī.

Savukārt pašā «Eirovīzijas» konkursā būtiski palielināsies žūrijas nozīme. Ja līdz 2007.gadam žūrijas viedoklis tika ņemts vērā tikai tad, ja tehnisku iemeslu dēļ nebūtu noticis telefonbalsojums, tad 2008.gadā žūrija ieguva tiesības finālam izvirzīt vienu no konkursa dalībniekiem.

Nākamajā gadā Maskavā notiekošā konkursa laikā žūrija tiks iesaistīta arī finālbalsojumā, no kura pusi veidos skatītāju balsis, bet puse - žūrijas balsis, kuru veidos pieci profesionāli mūzikas industrijas pārstāvji. Šāda kārtība izvēlēta, lai samazinātu negatīvo efektu, ko rada diasporu balsojums.

Starptautiskā konkursa fināls notiks 2009.gada 16.maijā Maskavā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu