Nevērtēs studenta iesniegumu par Drošības policijas rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ģenerālprokuratūra neizskatīs studenta[s:20988] saistībā ar Drošības policijas (DP) rīcību, aizturot Ventspils augstskolas pasniedzēju Dmtriju Smirnovu, kas it kā izplatījis baumas par Latvijas finanšu sistēmu.

Leijējs vērsās prokuratūrā, aicinot izvērtēt, vai DP ar savu rīcību nav pārkāpusi Latvijas Satversmes 100. pantu, kas paredz, ka ikvienam ir tiesības paust savus uzskatus un cenzūra ir aizliegta. Tāpat viņš lūdz izvērtēt, vai nav pārkāpts Satversmes 1. pants, kas paredz, ka Latvija ir demokrātiska republika.

Prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks portālam «Apollo» norādīja, ka sūdzību par kriminālprocesu veicošās amatpersonas rīcību vai nolēmumu var iesniegt tikai procesā iesaistītā persona, kā arī persona, kuras tiesības vai likumīgās intereses ir aizskartas ar konkrēto rīcību vai nolēmumu. Tāpēc Leijēja iesniegums nav izskatīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu