Rimšēvičam lielāks atalgojums nekā ASV centrālās bankas vadītājam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs patlaban saņem lielāku atalgojumu nekā ASV Federālo rezervju jeb šīs valsts centrālās bankas vadītājs, otrdien vēstī laikraksts «Diena».

ASV centrālās bankas prezidents gadā saņem 191 300 dolāru jeb 105 215 latu atalgojumu, savukārt Rimšēviča atalgojums ir 120 008 lati, norāda laikraksts.

Latvijas Bankas vadītāja atalgojums ir arī divas reizes lielāks nekā viņa Lietuvas kolēģim (62 928 lati gadā) un aptuveni par trešdaļu pārsniedz Igaunijas centrālās bankas prezidenta gada atalgojumu (78 611 lati).

«Es nevēlos taisnoties, bet viss, ko es teikšu, izklausīsies pēc taisnošanās,» «Dienai» norādījis Rimšēvičs. Alga esot noteikta Einara Repšes laikos, un viņam neesot nojausmas, kādēļ tieši tāda un kam tā piesaistīta. Bankas prezidents piebildis, ka atšķirībā no citiem valsts pārvaldes darbiniekiem viņam banka ir vienīgā darbavieta. «Tas ir atbilstošs atalgojums finanšu sektora algu līmenim. Paskatieties uz manu algas pieaugumu un uz ierēdņiem, kuriem alga ir pieaugusi divreiz! Komercbankās maksā 15, 17, 20 tūkstošus. Es to neesmu noteicis, neesmu gājis un rāvies, lai algu paaugstina. Es to mantoju.»

Savukārt viņa priekštecis Repše laikrakstam teicis, ka, izstrādājot Latvijas Bankas algu politiku, tā balstīta uz salīdzinājumu ar privāto sektoru. Mērķis bijis piesaistīt un noturēt labākos kadrus un izvairīties no korupcijas.

Kā vēstīts, Latvijas Banka paziņojusi, ka, «patstāvīgi pieņemot lēmumus, solidāri ar citām valsts pārvaldes institūcijām ierobežos izdevumus, algu fondu, arī Latvijas Bankas padomes un valdes locekļu algas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu