Domburs gatavs samierināties ar mazāku algu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Raidījuma «Kas notiek Latvijā?» vadītājs Jānis Domburs atzīst, ka varētu samierināties ar mazāku algu, bet budžeta samazinājumu sabiedriskajai televīzijai viņš dēvē par nežēlīgu, vēstī laikraksts «Latvijas Avīze».

Domburs uzsver, ka budžeta samazinājums sabiedriskajiem plašsaziņas līdzekļiem ir netaisnīgs un tam nav tiesiska pamatojuma. «Plašsaziņas līdzekļiem budžetu samazina par 25%, bet valsts resoros atlīdzību samazinājums nesasniedz 15%,» sacīja raidījuma vadītājs. Pats žurnālists gan ir gatavs sev samazināt atalgojumu. Taču raidījuma veidošanai nevarēs atļauties trešo žurnālistu, kas esot vajadzīgs.

Domburs uzskata, ka jāizvērtē, ko par esošo situāciju saka Radio un televīzijas likums, kā arī Eiropas Savienības regulas. «Nevar atstāt funkcijas un atņemt finansējumu. Manuprāt, ir liels pamats prasīt Valsts prezidentam, lai šos budžeta grozījumus neizsludina,» skaidroja Domburs. Kā galējo soli viņš min iespēju vērsties Satversmes tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu