Kāpēc sievietēm patīk sadomazohisms?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Erots

Bieži vien ir dzirdēta neapstrīdamā balsī pausta pārliecība: sievietēm sadomazohisma rotaļas nepatīk. Vai tā patiesi ir?

Zinātnieki sadomazohisma tēmai līdz šim gandrīz nav pievērsušies. No Trīras universitātes pētījuma izriet, ka no 143 aptaujātām personām, kas sevi pieskaita pie sadomazohistiem, 38 procenti ir sievietes. Uz jautājumu, kam viņas dod priekšroku, mazliet vairāk nekā viena trešdaļa sevi pieskaitīja pie «aktīvajām». Otrajā vietā bija sieviešu grupa, kas pārmaiņus uzņēmās te sadistes, te mazohistes lomu. Pasīvo lomu vien uzņēmās gandrīz 28 procenti.

Vairāk nekā puse aptaujāto sieviešu vienu vai vairākas reizes mēnesī smeļas ierosmi pornogrāfiskos žurnālos, grāmatās un filmās.

Dominantās sievietes — neatkarīgi no tā, vai viņām ir finansiālas intereses vai ne, — ir sadomazohisma rotaļu «karalienes». Ja viņas pieslejas kādai grupai, viņām palaikam ir savs vergu un verdzeņu galms. Katru dominu* seksa rotaļās var uzbudināt kaut kas cits. Daudz sieviešu tomēr stāsta, ka izjūtot seksuālu baudu, ja pēc iepriekš paredzētiem noteikumiem varot demonstrēt varmācību.

Līdzīga plaša izjūtu gamma ir sievietēm, kas seksa rotaļu laikā uzņemas pasīvo lomu. Viņas galvenokārt izjūt labsajūtu, kad — atbilstoši inscenējumam — cieš sāpes. Starp citu, nav tā, ka sievietes, kas seksā ir dominas vai verdzenes, šo izturēšanās veidu neizbēgami pārnes arī uz ikdienu un profesionālo jomu.

------------------------------------------

* Domina — (no latīņu valodas — kundze). Sieviete, kas saviem klientiem, kuri pārsvarā tiecas uz mazohismu, tēlo valdonīgas pavēlnieces lomu un sagādā viņiem baudu sodīdama, pārmācīdama un pazemodama. Viduslaikos par dominām sauca kundzi, kuru no pienācīga attāluma pielūdza mīlas dziedoņi un kuras labvēlība bija sūri grūti iegūstama.
(No «Mazās erotikas enciklopēdijas».)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu