Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Austeres ar dārzeņu žuljēnu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Zivis, ēdamie gliemji un citi jūras produkti ir īpaši bagāti vērtīgām uzturvielām un mikroelementiem, tādēļ tos ieteicams savā ēdienkartē iekļaut pēc iespējas biežāk.

2 porcijas

Nepieciešams

  • Austeres – 10 gab.

  • Burkāni – 100 g

  • Baltais redīss – 100 g

  • Šalotes sīpols – 100 g

  • Laims – 1 gab.

  • Extra Virgin olīveļļa – 3 ēdamk.

  • Baltais balzamiko – 1 ēdamk.

  • Cukurs – 1/2 tējk.

  • Kressalāti – 1 sauja

  • Ledus pasniegšanai

Pagatavošanas laiks - 10 min.

Pagatavošana

  1. Pagatavo viegli iemarinētus žuljēna (julienne) dārzeņus, kuri lieliski garšos kopā ar svaigām, tikko atvērtām austerēm:

  • Sagriez dārzeņus tievos četrstūrainos stienīšos – šādu griešanas veidu arī sauc par žuljēnu.

  • Lai sagrieztu apaļos dārzeņus, kā arī burkānu un balto redīsu, vispirms griez tos pa diagonāli šķēlēs un tad – stienīšos.

  • Sajauc dārzeņus kopā un pievieno balzamiko.

  • Sakarsē eļļu un karstu uzlej dārzeņiem – tā tie ātrāk iemarinēsies, kā arī šādi noblanšēti būs mīkstāki.

  1. Notīri austeres, zem tekoša auksta ūdens noberžot tās ar asu birstīti.

  2. Saloki virtuves dvieli un ar to saņem austeri tā, lai tās plakanā puse būtu vērsta uz augšu. Dvielis nepieciešams, lai aizsargātu plaukstas.

  3. Austeres smailajā galā iedur nazi, vismaz 12 mm, un pagriez to, atlaužot austeres vāku.

  4. Noskalo nazi un atdali austeri no augšējā un apakšējā vāka. Atkārto to ar pārējām austerēm

  5. Austeres pasniedz uz ledus, pievieno žuljēna salātus un svaigus kressalātus, vari uzpilināt nedaudz laima sulas.

Ieteikums!

Atverot austeres, jābūt uzmanīgam, lai nesavainotos. Tāpēc ieteicams lietot īpašu austeru nazi vai nazi, kas ir gana biezs un izturīgs.

*Receptes autors - veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu