Kā izmantot vīrieša sirgšanu savā labā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Kad vīrietis ir slims, viņš ir beigts un pagalam, guļ gultā un vaid... Tieši tad viņam piekļūt ir visvieglāk. Mūsu — sieviešu — rokās ir daudz iespēju, kā palīdzēt nabaga sirdzējiem un pie viena padomāt arī par sevi.
 
Lai kaķis nedimdina pa istabu

Kaut arī pilnīgi skaidrs, ka nekādas briesmīgas disfunkcijas nabaga vīrietim nedraud, tu taču vari viņu palutināt, apmīļot un pažēlot viņu, sak, viņš pēdējā laikā tik daudz strādājis, laikam šī smagā slimība būs pārpūles rezultāts.

Tu vēl vari aplūkot viņa mandeles un zinīgi noteikt: «Jā… Kaut kāda īpatnēja krāsa… Vajadzēs uztaisīt inhalācijas ar kumelītēm… Iespējams arī, ka tā ir alerģija uz sniega smaržu… Nesen par to lasīju kādā portālā…»

Protams, vīrietim jārada apstākļi, kas tuvu ideālajiem: nedrīkst ļaut, lai pa istabu dimdinātu kaķis, jāaizdzen visas zīlītes no barotavas (viņas drausmīgi skaļi cērt knābjus speķī), jāatslēdz visi telefoni un jāieslēdz televizors.

Sāpīga izteiksme viņa acīs liecinās par to, ka šajā mirklī viņš alkst pabūt viens (domas par cildeno nāvi neliek viņam mieru!). Pirms iziešanas no istabas tev jāzina, no kurienes nāk caurvējš (tas jānovērš), cik spilgta ir lampas gaisma (tā jāmīkstina). Kad esi izgājusi no istabas, uzliec uz radiatoriem svaigu pidžamu — pēc brīža vajadzēs nomainīt veco un pārdomu sviedriem piemirkušo pret jauno un sasildīto.

Kad klāj tīru palagu viņa gultai, neaizmirsti, ka straujas kustības var iekustināt gaisu un sapūst viņa vārgo kaklu. Tāpēc esi uzmanīga ar vicināšanos.

Pasniedzot ēdienu, nemēģini skraidelēt no istabas uz virtuvi un atpakaļ desmit reizes: staigā klusi un nemanāmi, un vislabāk būtu, ja tu uzvilktu mīkstas čībiņas, — tās tev ļautu pārvietoties pilnīgi bez trokšņa. Bet, ja tev gadās ķibele un uz grīdas nokrīt zāļu pudelīte vai nazis, radot baismīgi griezīgas skaņas, tad… Tad lai Dievs tev stāv klāt!

Ar cerībām uz kažoku

Bet tad, kad vīrietis beidzot sīvā un varonīgā cīņā būs uzvarējis drausmo slimību, viņš ar pateicību uzlūkos ne tikai Dieva pasaulīti, bet arī tevi.

Un tieši šajā dvēseliskas pateicības mirklī tu varēsi gaidīt, ka viņš beidzot noliks kāzu dienas datumu. Ja nu tev ir laimējies un tu ar viņu jau esi precējusies, tev būs cerība saņemt no viņa solījumu uzdāvināt tev kāroto plikādas kažoku, ko tu noskatīji jau pagājušajā ziemā. Vienīgi toreiz tavs vīrietis — par nelaimi! — nebija saslimis…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu