Garāks loceklis — lielāka bauda?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Vai tiešām sievietes bauda dzimumakta un orgasma laikā ir atkarīga no dzimumlocekļa iespiešanās dziļuma?

Dāņu mediķis Larss Hesels nolēma to izdibināt. Viņš ir pirmais pētnieks, kas dzimumaktu pārraudzījis ar ultraskaņu. Ar savu neparasto metodi seksologs pētīja 23 pārus vecumā no 23 līdz 55 gadiem, kas izdarīja dzimumaktu desmit iepriekš noteiktās pozīcijās.

Pētījuma rezultāts: baudu nenosaka dzimumlocekļa garums, bet gan apmērs. Jo dzimumloceklis resnāks, jo labāk izjūtama «berzes virsmu saķere». Taču ir grūti pateikt, cik resnam jābūt caurmēra dzimumloceklim. Starptautisku ticamu datu par to nav. Mēdz runāt, ka baudai pietiekot ar četriem centimetriem.

Vēl pāris vārdu par garumu un ar to saistīto sievietes apmierinājumu. Caurmēra dzimumloceklis eriģētā stāvoklī ir divpadsmit līdz septiņpadsmit centimetrus garš, vāciešu un citu eiropiešu rota esot 13–16,5 centimetrus gara, sudāniešiem it kā visgarākā — 17,2 cm — un japāņiem visīsākā — 12,3 cm.

Dažus vīriešus pārņem bailes un mazvērtības izjūta, kad viņi savu dzimumlocekli salīdzina ar milzu metamajiem, ko rāda pornofilmas. Taču šo filmu tēlotājus izraugās nevis aktieru talanta, bet gan milzīgo daiktu dēļ. Pārdomas raisa arī Hamburgas Seksoloģiskā institūta atklājums: sievietes baidās no lieliem dzimumlocekļiem. Tā notiekot, kad loceklis ir garāks par 19,4 centimetriem.

Un tomēr daudzi puiši un vīri bažījas, ka viņu lepnums ir padevies par īsu. Taču nav noliedzams fakts, ka dzimumloceklis, kas atslābušā stāvoklī ir diezgan mazs, erekcijas stāvoklī var kļūt daudz lielāks nekā garie snuķi. Īsajiem nereti ir vislabākā kvalitāte, jo tie ir ļoti elastīgi, apgalvo beļģu vīriešu ārsts (andrologs) Bo Kolsets.

Ir divi dzimumlocekļu tipi: tā sauktais «asins dzimumloceklis» un «gaļas dzimumloceklis». Pēdējais, iestājoties erekcijai, palielinās pavisam nedaudz.

Garš dzimumloceklis ne vienmēr dod priekšrocības: pārāk dziļi iespiedies makstī, tas grūdienu laikā izstiepj saites, ar kurām piestiprināta dzemde. Vīrietim dzimumakta laikā jābūt piesardzīgam, lai spēcīgie grūdieni neizvēršas sievietes sāpju, nevis baudas kliedzienos. Turklāt sievietes seksuālais jutīgums dzemdes kakla tuvumā — tātad tur, kur iespiežas garš dzimumloceklis, — ir diezgan zems. Vīriešiem ar lielu dzimumlocekli jāņem vērā: daudzas sievietes sevišķi spēcīgi uzbudinās, ja kutina klitoru, mazo piebriedušo pauguriņu maksts priekšpusē, kur saiet kopā mazās kaunuma lūpas.

Par mierinājumu vīriešiem, kam šķiet, ka loceklis padevies pārāk mazs: simtiem amerikāņu sieviešu, kas piedalījās aptaujā par sapņu vīrieša fiziskajām īpašībām, ne reizi nenosauca locekļa lielumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu