Kādas tiesības ir līgavainim, kādas – līgavai?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Līgavainim ir zināmas tiesības, bet arī daži pienākumi. Kā līgavainim tev ir tiesība savu līgavu ik dienas apmeklēt, vai, ja tu nedzīvo tai pašā vietā, rakstīt viņai tik daudz un tik bieži, cik tu pats vēlies.

Tu vari saukt viņu priekšvārdā un uzrunāt ar draudzīgo «tu».

Svešu klātbūtnē noskūpsti viņai tikai roku.

Sabiedrībā izsargies no katras mīlināšanās. Spēlēties ar savas līgavas matu cirtām, turēt viņas roku, aplikt viņai roku apkārt, sačukstēties ar viņu, tās visas ir lietas, kas svešu klātbūtnē nav pieļautas.

Agrāk pat mājā līgavaini un līgavu nekad neatstāja vienus, ja nebija klāt māte vai cita kāda trešā persona. Tagad šai ziņā uzskati ir daudz brīvāki un jaunos ļaudis vairs tā neaprobežo.

Nenicini savas līgavas centienus tālāk izglītoties, neapsmej viņas reliģiozos un tikumiskos ieskatus. Mēģini darīt iespaidu uz viņu un piekāpies arī pats, lai panāktu saskaņu jūsu starpā.

Mazas ķildas bieži ir par iemeslu divkārt mīļai izlīgšanai, tikai tās nedrīkst pārāk bieži atkārtoties.

Kā jaunai dāmai izturēties pret kungu, kurš tai tuvojas nopietnā nolūkā

Ja tu redzi, ka kāds kungs tev parāda sevišķu uzmanību, tad tev jāizšķiras, vai tu vari pabalstīt viņa centienus, vai nē. Ja tu tikai aiz iedomības vai patikšanas kāres gribētu saistīt pie sevis kādu jaunu vīrieti, tad tas būtu ne tikai netaisni un cietsirdīgi, bet tas varētu arī tev atriebties šādā vai tādā ziņā.

Ja tu uz viņa jūtām nevari atbildēt, tad tev nenāksies grūti ar savu izturēšanos viņam to parādīt, viņu neapvainojot un neatgrūžot. Vislabāk ir, ja tu nemaz nepielaid līdz bildināšanai.

Bet ja tu tomēr nevari to novērst, tad atsaki laipni, bet noteikti, nedodama nekādas veltas cerības. Bet par bildinājumu nemini nevienam ne vārda, dažos gadījumos nestāsti to pat saviem vecākiem.

Tas būtu pilnīgi bez kādas smalkjūtības, ja tu gribētu lielīties ar bildinājumu, kuru tu esi atraidījusi.

Kā līgava esi vienmēr tā rātnākā un atturīgākā, ne otrādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu