Rīgas Zoo zebras ir klāt!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd varam jau droši teikt, ka Rīgas Zooloģiskajā dārzā atkal ir zebras! Divas jaunas zebru meitenes – Mērija un Vaka-Vaka no Reines zoodārza (Vācijā) Rīgā ieradās 20. maijā vēlu vakarā. Nakti pavadījušas ar kondicionieri aprīkotajā ceļojumu treilerī, jaunās iemītnieces 21. maija rītā pārsteidzoši mierīgi un rātni iegāja stallī. Nedēļu adaptējušās jaunajās pagaidu mājās, gadu jaunās zebru meitenes ir gatavas atrādīties publikai.

Abas pusmāsiņas Mērija un Vaka-Vaka dzimušas 2010. gadā Reines zoodārzā Vācijā. Tālo ceļojumu viņas pārcieta labi, lai gan uztraukums zoodārza darbinieku sirdis urdīja līdz pat izlaišanas brīdim.

Zebru meitenēm ir iekārtota plaša pagaidu mītne Bantengu mājā, kurā tās mitināties līdz Savannas ekspozīcijā iekļautās Zebru mājas uzcelšanai.

Rīgas zoodārzā zebras atgriezušās, pateicoties „Narvesen” un „Preses apvienības” organizētajai akcijai „Atbalsti Āfrikas savannas dzīvniekus Rīgas Zooloģiskajā dārzā”. Akcija sākās 1. maijā un turpināsies līdz oktobrim. No katras Narvesen nopirktās akcijas rotaļlietas 3 santīmi tiks ziedoti Rīgas Zooloģiskajam dārzam. Akcijā iegūtie līdzekļi paredzēti zebru transportēšanas un ērtas pagaidu mītnes labiekārtošanas izdevumu segšanai, kā arī citu Āfrikas dzīvnieku dzīves apstākļu uzlabošanai Rīgas zoodārzā. (Plašāk par akciju zoodārza mājaslapā: http://rigazoo.lv/public/30651.html).

Divas jaunās zebru meitenes ceļojumu uz Rīgu no Vācijas gaidīja jau kopš rudens. Šā gada 7. aprīlī Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptēja finansējuma piešķiršanu mītņu kompleksa tehniskā būvprojekta izstrādei. Vēl gan galavārds jāsaka Rīgas domes Finanšu komitejai, bet šaubu par pozitīvu lēmumu Rīgas zoodārzam nav un tika izlemts pieņemt Reines zooloģiskā dārza dāvinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu