Zatlers draud ar referendumu par Saeimas atlaišanu [+foto]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien preses brīfingā paziņoja, ka pieļauj iespēju rosināt referendumu par Saeimas atlaišanu. Šāds referendums varētu notikt, ja Saeima līdz 31.martam nepieņems izmaiņas Satversmē par tautas tiesībām atlaist parlamentu.

Zatlers sacīja, ka Saeimai ir steidzamā kārtā jāveic trīs uzdevumi: līdz 31.martam jāpieņem grozījumi Satversmē par tautas tiesībām rosināt Saeimas atlaišanu, jāsagatavo izmaiņas vēlēšanu likumā, atrisinot partiju «lokomotīvju» jautājumu, kā arī parlamentam jāizveido padomi, kas sekos līdzi ekonomikas plāna izpildei un starptautisko aizdevuma realizācijai.

Preses brīfings fotogrāfijās.

Zatlers informēja, ka pats nedēļas laikā Saeimā iesniegs konkrētu Satversmes grozījumu likumprojektu.

Savukārt premjeram Ivaram Godmanim Zatlers uzdos vienu līdz divu nedēļu laikā sagatavot skaidru valdības reformas plānu.

Prezidents uzsvēra, ka neatkāpjas no vēlmes valdībā redzēt jaunas sejas, jo politiķiem jāvadās nevis pēc personu ietekmes, bet pēc to profesionalitātes.

«Es vēlos redzēt ministrus, kas ir kompetenti, pārvalda svešvalodas un var Latviju pārstāvēt starptautiskās institūcijās,» sacīja Valsts prezidents.

Tāpat valdībai steidzami ir jānozīmē jauns Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs. Pēc prezidenta domām, nav nekādu attaisnojumu, ka process tiek vēl ilgāk aizkavēts.
Ja valdība nespēs tikt galā ar šiem uzdevumiem, tad ir jāpaplašina koalīcija, uzskata valsts pirmā persona.

Ja valdība un Saeima tiks galā ar šiem uzdevumiem, tas varētu sabiedrību nomierināt.

«Viens ir strādāt, pavisam cita lieta ir efektīvi strādāt,» uzsvēra Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu