Kā izturēties pret līgavas un līgavaiņa piederīgiem?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Ļoti svarīga pamācība: par visām lietām raugi saprasties ar savu nākošo sievas māti!

Tas nav ne taisnīgi, ne gudri, padoties vispārpazīstamajam aizspriedumam par sievas mātēm. Nav saprotams, kādēļ lai no visiem cienīta, godājama sieviete tai acumirklī, kad mācītājs izsaka savu svētību pār tevi un viņas meitu, piepeši pārvērstos cilvēkā, priekš kura neviens izsmiekls nav diezgan ļauns, neviena zobgalība diezgan asa.

Izturies pret savu sievas māti mīļi un bez aizspriedumiem. Ja tu viņai no pirmās dienas neliegsi dēla godbijību, viņa tevi labprāt uzņems kā dēlu.

Ievēro viņas vēlēšanās, iepriecini viņu ar mazām uzmanībām, izturies saudzīgi pret viņas savādībām.

Nerunā nievājoši par viņu ar citiem. Padodies viņai visās mazās ārējās lietās, lielākās paturi savu gribu, mierīgi, bet noteikti. Pa lielākai daļai viņa ar to apmierināsies, ja sīkumos tu atstāsi noteikšanu viņai.

Sava sievastēva labvēlību tu drīzāk iegūsi ar rakstura krietnumu, nekā ar smalkām sadzīves formām, tomēr viņam būs patīkami, ja tu pret viņu būsi laipns un uzmanīgs.

Pret savas līgavas brāļiem un māsām izturies draudzīgi kā brālis.

Vispār ievēro to, ka lielākais prieks, kādu tu vari sagādāt savai līgavai, ir uzturēt draudzīgas attiecības ar viņas piederīgiem.

Kā izturēties pret sava līgavaiņa ģimeni?

Kā līgava dari visu, lai iegūtu savas nākošās vīramātes labvēlību.

Rādi viņai ar visu savu izturēšanos, ka tu negribi atņemt viņai dēlu, bet dēla mīlestībā gribi dalīties ar māti.

Centies būt viņai patīkama, neievēro viņas mazās vājības, paglaimo viņai mazliet kā gudra meita un esi pārliecināta, ka tavs līgavainis ievēros katru uzmanību, kuru tu parādīsi viņa mātei.

Savam vīratēvam centies patikt ar jautru prātu, jaunības svaigumu, uzklausies labprāt viņa jokus, ievēro uzmanīgi viņa vēlēšanās.

Pret sava līgavaiņa māsām izturies draudzīgi un uzmanīgi, bet neļauj viņām pārāk tuvu ieskatīties tavās attiecībās pret tavu līgavaini. Tava smalkjūtība tev mācīs novilkt robežu, neievainojot jūsu radniecīgās jūtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu