Kam jāuztur labais tonis mājā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Par labo toni mājā, pirmām kārtām, atbildīga ir mājas māte.

No viņas atkarājas, ka tā, pie labām parašām pieturēdamās, sirsnību un uzticību, kāda valda starp viņu un vīru, pasargā no pagrimšanas nevērībā un nolaidībā.

Ja tavs vīrs, pastāvīgā dzīves cīņā dažreiz aizmirst, ko labais tonis no viņa prasa mājas dzīvē, tad tu mazāk ar vārdiem, nekā ar visu savu izturēšanos atgādini viņam to.

Pieklājības spaidi viņam acumirklī varbūt izliksies nepatīkami, bet vēlāk viņš ar pateicību atzīs, ka tu viņa mājā uzturi labus un cēlus ieradumus.

Kā mājas mātei ievērot labo toni ārējā izskatā?

Neesi nolaidīga ne apģērbā, ne visā savā rīcībā. Nekad nerādies savam vīram nekārtīgi ģērbusies, nedod viņam iemeslu salīdzināt tevi ar citām sievietēm, lai spriedums neiznāktu tev nelabvēlīgs.

Lai tavs mājas apģērbs ir vienkāršs, bet tīrs un glīts. Ģērbies vienmēr tā, ka tu vari svešām acīm rādīties.

Nedomā, ka ja tu esi precējusies, tad tev savam izskatam vairs nav jāpiegriež nekādas vērības. Tā ir maldīšanās, kura izpostījusi jau dažu labu laulības laimi.

Pat ja grūtie laiki neatļauj tev turēt kalponi un tu esi spiesta pati strādāt visus rupjos darbus, nestaigā nolaidīgā un netīrā apģērbā.

Nevalkā greznus apģērbus. Apģērbs, kurš nesaskan ar tavu pārējo mājas dzīvi, ir pret labo toni. Vispirms jau līdzekļi tavai greznošanās kārei būs jāatrauj pārējām mājas vajadzībām, otrkārt tā pazemos tevi tava vīra acīs, tu viņam liksies patikšanas kāra un pavirša.

Runā skaidrā, daiļā valodā, nekliedz un neķērc, nekad nepadodies dusmām, esi vienmēr jautra un pie laba prāta, uzņem visas nepatikšanas ar pacietību, rādi savam vīram, ka tu esi pati lēnprātība, jautrība, saudzība un pašaizliedzība.

Ja tev arī dažās lietās ir pārāka izglītība un lielākas zināšanas, nekad nenoskaties uz savu vīru no augšas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu