Kas vīram jāievēro attiecībā uz sievu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Neaizmirsti nekad savā sievā cienīt arī dāmu. Neatļaujies sev nekādu nevērību vai rupjību pret viņu.

Neaizskar viņas smalkjūtību ar nepienācīgiem izteicieniem un aizrādījumiem. Nepaliec par mājas tirānu. Neienes savas darba nepatikšanas ģimenē.

Nepaliec nolaidīgs apģērbā. Ej pie galda kārtīgi apģērbies.

Iepriecini savu sievu ar mazām draudzības zīmēm.

Atceries jūsu kāzu dienu. Mēģini uzminēt viņas vēlēšanās, neesi kā tas vīrs, kurš savai sievai dzimšanas dienā iedāvinājis baķi audekla, lai sieva no tā viņam pašuj kreklus.

Uztici savas naudas lietas savai sievai. Daža laba sieva kara laikā ir pierādījusi, ka ļoti labi spēj rīkoties vīra naudas darīšanās.

Vīrs lai ar pateicību atzīst sievas garīgo vienlīdzību ar sevi, lai redz viņā biedri un draugu. Cieša kopdarbība stiprina laulības saites. Ka īsta sieva, kādai tai jābūt, neatzīs vīra autoritāti, no tā nav ko baidīties.

Nenosaki par daudz mazu saimniecības naudu un neliec to vairāk reižu lūgt. Dod savai sievai kabatas naudu personīgām vajadzībām, lai tai priekš katra cimdu pāra nav tev jālūdz nauda, Ja sieva ar savu peļņu pavairo ģimenes ienākumus, atstāj peļņu viņas pašas rīcībā.

Neatļaujies sev nosodošas piezīmes par viņu vai viņas rīkojumiem citu klātbūtnē. Pieradini savus bērnus, arī pieaugušos, lai tie vienmēr ar godbijību izturas pret viņu.

Izdari viņai mazus pakalpojumus, kādus tu izdari citām dāmām. Vīrs, kurš noliecas, ja viņa sievai kaut kas nokrīt zeme, kurš pieceļas, lai sasveicinātos ar savu sievu, atdod tai labāko vietu, palīdz tai apģērbties, iet uz teātri pretim, tāds vīrs dara godu sev un savai sievai.

Vīra un sievas mīlestību labais tonis netraucē, bet stiprina un izdaiļo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu