Erotika līdzās draudzībai?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vita Kolta

Erotika un draudzība — tik bieži apspriests temats... Te ir runa par atšķirīgām jūtām, un tās nevajadzētu jaukt. Taču tas nenozīmē, ka tās nevar sadzīvot līdzās.

Draudzība un iemīlēšanās ir dažādas un nesavienojamas lietas. Ja sakām mīļotajam: «Būsim draugi!», tas nozīmē, ka to vairs nemīlam. Draudzība arī ir mīlestības forma, bet pavisam atšķirīga.

Taču erotiku nevar uzskatīt par mīlestības formu. To arī nevar pretnostatīt mīlestībai. Piemēram, savienojumā ar iemīlēšanos tā rada īpašu pacēlumu. Jau pati iemīlēšanās ir revolūcija, un ja vēl erotikas pieskāriens…

Erotika prasa jaunas, spēcīgas emocijas, ikdienas rūpes tai var būt iznīcinošas.

Draudzības un erotikas attiecības ir vēl sarežģītākas. Draudzība ir daudzveidīgāka nekā erotika. Dažkārt divu dzimumu cilvēku attiecībās pienāk brīdis, kad kāda tikšanās var iegūt erotisku nokrāsu. Erotika nerada draudzību, taču tās var pastāvēt līdzās.

Erotiskai draudzībai ir ļoti svarīgas biežas tikšanās. Arī atklātība, uzticēšanās un dvēseles skaidrība. Ja šajās attiecībās sadzīvo viss iepriekšminētais, var pastāvēt draudzība un erotika vienlaikus.

Kāda tad ir erotiska draudzība?

— Tajā nav vietas tieksmei rīkoties ar otra likteni, valdīt pār otru.
— Tā ir nesavtīga, cēla un tiecas būt pati pilnība.
— Bez sīkiem aprēķiniem — par vai pret, bez vēlmes otru noturēt, pakļaut, ietekmēt.
— Draugs pieņem draugu tādu, kāds tas ir, un cenšas darīt tam prieku.
— Un nav svarīgi, vai draugs ir gaidījis šo iepriecinājumu vai tas ir noticis negaidot.
— Draugs dod, neko neprasot pretī.

Ja erotikai izdodas iemantot šīs īpašības, un dažreiz tā tiešām notiek, tā var pastāvēt līdzās draudzībai. Citādi draudzība izjūk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu