«Paliksim tikai draugi!»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Draudzība ir mīlestības forma, bet kā ir ar erotiku? Vai tās var pastāvēt vienlaikus?

Erotiskā pievilcība

Jebkura sieviete tiecas izvērtēt katru satikto vīrieti kā iespējamu erotisku objektu. Un otrādi — vīrieši tieši tāpat aplūko sievietes. Šādai pievilcībai nav nekā kopēja ar morāles principiem, šai ziņā tā ir pilnīgs pretpols draudzībai. Tomēr, tieši pateicoties šai tieksmei, rodas attiecības, kas liek cilvēkiem tiekties vienam pēc otra, ilgoties, vēlēties vienam otru satikt atkal un atkal.

Neapmierinātas erotiskās vēlmes var izraisīt iemīlēšanās sajūtai līdzīgas emocijas, kas ļauj dažkārt kļūdaini jaukt šīs jūtas. Atšķirība: tiklīdz šīs jūtas ir apmierinātas, tās izplēn. Bet iemīlējušies cilvēki, gluži otrādi, jo vairāk laika kopā pavada, jo vairāk ilgojas viens pēc otra.

Negausīgā erotika

Erotika tiecas negausīgi apmierināt savas vajadzības. Sasniegusi mērķi, tā atslābst. Šī interese atjaunojas gluži kā visas instinktīvās vajadzības — bads, slāpes, miegs. Erotika no mīlestības atšķiras arī tādējādi, ka to pievelk viss jaunais, uzbudina intereses objekta maiņa. Tās pārņemtajiem, ir tikai viens mērķis — sagādāt savstarpēju baudu. Cilvēki viens otram ir kā ēdiens un dzēriens.

Erotiskās attiecībās gluži kā draudzībā cilvēki grib satikties. Taču erotika netiecas pēc attiecību kopšanas, pēc to paildzināšanas, bet — pēc daudzveidības, pēc neparastuma.
Tā raugās uz cilvēku kā uz jaunu, saldkaislu sajūtu radīšanas objektu. Un, ja tā meklē un iekāro tikai vienu cilvēku un nevienu citu, tad tas nozīmē, ka katru reizi rod viņā kaut ko jaunu, īpašu. Iemīlējies meklē tikai savu vienīgo un neatkārtojamo cilvēku. Visas šā cilvēka īpašības šķiet brīnumaini neparastas un izraisa sajūsmu. Erotika cilvēkā redz tikai erotiskas īpašības, nemeklē pašu cilvēku, bet tikai un vienīgi jaunas izjūtas.

Pieredze

Erotiskā pieredze nav nejauša. Tā vērsta uz to, lai gūtu ko jaunu, kādu nebijušu baudījumu, pat ne obligāti savstarpēju.

Draudzībā nekas nav iepriekš ieplānots. Draugi no tikšanās neko negaida, viņi to neizvērtē. Ja arī tikšanās nav bijusi pietiekami interesanta, tas nekas! Draugiem ir daudz laika. Būs taču lieliskas sarunas vēl un vēl.

Bet erotiska tikšanās plānota, gaidot no tās kādu labumu. Kad tā ir notikusi, allaž tiek izvērtēta. Katrs gaida no otra izdomu, ko jaunu, īpašu dzirkstelīti. Tas ir kā savstarpējs pakalpojums, kam jāsniedz gandarījums.

Var gadīties vilties otrā, taču, ja tas atkārtojas divas vai trīs reizes, tad nav vajadzības meklēt to, ko nevar atrast, nav veltīgi jātērē laiks…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu