Latvija tomēr piedalīsies «Eirovīzijā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijas aicinājumam sniegt atbalstu Latvijas dalībai «Eirovīzijas» starptautiskajā dziesmu konkursā atsaukušies divi uzņēmumi: «Narvesen» un «Latvijas krājbanka», līdz ar to šogad Latvija tomēr piedalīsies konkursā.

«Šogad «Eirovīzija» taps tikai no draugu un labvēļu naudas, neskarot LTV budžetu,» uzsver LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kā jau ziņots, pagājušā gada nogalē saistībā ar valdības lēmumu Latvijas Televīzijai samazināt valsts dotāciju par 2,4 miljoniem latu, «Eirovīzija» bija viens no projektiem, no kura krīzes budžeta apstākļos Latvijas Televīzija bija spiesta atteikties. Tomēr ar sponsoru atbalstu, LTV šogad tomēr piedalīsies «Eirovīzijas» starptautiskajā dziesmu konkursā. Savukārt atbalstu «Eirovīzijas» nacionālās atlases finālam, līdzīgi kā iepriekšējos gadus, sniegs Ventspils attīstības aģentūra un Ventspils pilsētas dome.

«Laikā, kad finansējuma dēļ izklaides raidījumu skaits TV strauji samazinās, mēs pieņēmām lēmumu neatteikties no atbalsta Latvijas dalībai «Eirovīzijā» un šī pasākuma tiešraidei LTV. Jā, noteikti ir cilvēki, kuri ieteiktu atbalstīt kādu nopietnāku raidījumu, taču, mūsuprāt, raidījumu par skumjāko dzīves pusi šobrīd netrūkst. Savukārt, pavisam bēdīgi būtu tad, ja viss, ko rāda televīzija, būtu tikai par tēmu «krīze». Esam starp «Eirovīzijas» atbalstītajiem jau trešo gadu, un zinām, ka lielākā daļa cilvēku vēlas šo konkursu redzēt,» saka «Narvesen» valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

Ņemot vērā Latvijas ekonomisko situāciju, pretimnākšanu izrādījusi arī Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), kura piekritusi Latvijai samazināt dalības maksu «Eirovīzijas» starptautiskajā dziesmu konkursā. «Eirovīzijas» fināls notiks no 12. līdz 16. maijam, Maskavā.

Šobrīd Latvijas Televīzija strādā pie nacionālās atlases kārtības izveides, par ko informācija mūziķiem un sabiedrībai tiks sniegta tuvākajā laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu