Ķuzis: ne visiem grautiņa dalībniekiem draud bargi sodi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Rīgas Kriminālpolicijas šefs Ints Ķuzis ceturtdien preses brīfingā pavēstīja, ka daļa no Vecrīgas grautiņu dalībniekiem varētu tikt sveikā ar salīdzinoši maigākiem sodiem, nekā tas noteikts Krimināllikumā par dalību masu nekārtībās. Viņš norāda, ka izmeklēšanā būs jāņem vērā vainu mīkstinoši apstākļi. Daļu nemiernieku varētu sodīt tikai administratīvi.

Ķuzis kā piemērus vainu mīkstinošiem apstākļiem minēja viņu pašu ierašanos policijā, liecību sniegšanu gan par sevi, gan citiem. Vainu mīkstinošs apstāklis varētu būt arī tas, ka cilvēks apņemas segt materiālos zaudējumus un sāk to darīt.

Viņš uzsvēra, ka katram cilvēkam vērtēs vainu mīkstinošos apstākļus.

Runājot par to, ka vainu pastiprinošs apstāklis pārsvarā visiem aizturētajiem grautiņa dalībniekiem ir alkohola reibums, kad viņi piedalījās nekārtībās, Ķuzis uzsvēra: «Ja ir vainu pastiprinoši apstākļi, tas nenozīmē, ka nevar būt vainu mīkstinoši apstākļi.»

Viņš informēja, ka policijā jau ir pieteikušies vairāki cilvēki, kuri nekārtību laikā veikuši apzinātas kaitnieciskas darbības, — šie cilvēki esot izpratuši situāciju un novērtējuši, ko ir pastrādājuši. Pārsvarā visi savu rīcību skaidrojuši ar to, ka «visi meta, es arī metu».

Pieteikties policijā ieradušies arī tie, kas nekārtību laikā uzvedušies īpaši agresīvi.

«Cilvēkam ir jādod iespēja izvērtēt savas darbības,» norādīja Kriminālpolicijas priekšnieks.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu