Šis ir pirmais gads, kad esmu pievērsusies nezāļu izmantošanai kulinārijā. Pagaidām gan mani eksperimenti sniedzas tikai līdz nātrēm. Esmu izmēģinājusi tās kā piedevu otrajam ēdienam, kā arī vārījusi nātru zupu.
Tā kā zupa sanāca patiesi laba, tad tai tika gods nonākt līdz blogam. Kāpēc šī ir ātrā nātru zupa? Tāpēc ka netiek gatavots klasiskais gaļas buljons un visas
sastāvdaļas tiek pievienotas bez sākotnējas apstrādes.
Īpašo aromātu zupai dod liess žāvēts šķiņķis. Manuprāt, rezultātā zupas garša no procesa vienkāršošanas necieta un iznākums apmierināja gan mani, gan pārējos ēdājus. Jāatzīst, ka šis ir visai maigs nātru «pieradināšanas veids», jo, pateicoties pievienotajām skābenēm, nātru garša zupā nav izteikta un harmoniski iekļaujas kopējā buķetē.
Lai arī jums izdodas pieradināt nezāles!
Izejvielas
- 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas mazos gabaliņos
- 1 ēdamk. cukura
- garšvielas pēc izvēles – Vidusjūras garšvielu maisījums / grieķu garšvielu maisījums / raudene / 1 lauru lapa / pāris smaržīgie pipari
- 1 bioloģiskais buljona kubiņš
- 2 litri ūdens
- 4 vidēja izmēra kartupeļi
- 300 g žāvēta liesa šķiņķa
- 300 ml konservētu skābeņu
- 2 saujas svaigu jauno nātrīšu – noskalotas, atdalītas no kātiem un sagrieztas sīkāk
- sāls pēc garšas
- pasniegšanai – skābais krējums, cieti vārītas olas
Gatavošana
- Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolu, kamēr caurspīdīgs. Tad pievieno ķiploku un vēl pacep pusminūti. Pievieno cukuru, garšvielas un visu samaisa.
- Pielej ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Kad ūdens sācis vārīties, pieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un gabaliņos sagrieztu šķiņķi. Vāra 10 minūtes.
- Noslēgumā pievieno konservētas skābenes un svaigās nātres. Vāra 5-10 minūtes (kamēr nātres ir mīkstas). Pievieno sāli pēc garšas (konservētās skābenes ir ar sāli, tāpēc zupa noteikti vispirms jāpagaršo!).
- Pasniedz kopā ar gabaliņos sagrieztu olu un skābo krējumu.