Džokovičs izstājas, nespējot izturēt karstumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

No Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otrdien izstājās pagājušā gada čempions serbs Novāks Džokovičs.

Ar trešo numuru izliktais tenisists ceturtdaļfināla mačā ar Endiju Rodiku no ASV izstājās, kad rezultāts bija 7-6 (7:3), 4-6, 2-6, 1-2.

Spēles sākumā nebija pazīmju, ka Džokovičam ir kādas veselības problēmas vai arī viņš nevar panest Melburnā valdošo karstumu. Pirmais sets norisinājās līdzīgā cīņā, un Džokovičs uzvaru izcīnīja papildgeimā.

Otrais sets arī bija līdzīgs, tomēr septītajā geimā Rodiks lauza pretinieka servi un izlīdzināja rezultātu mačā. Trešā seta sākumā Džokovičs sāka spēlēt arvien nepārliecinošāk, līdz pie rezultāta 2-1 pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Turpinājumā pilnībā dominēja Rodiks, kas turnīrā izlikts ar septīto numuru.

Ceturto setu Džokovičs iesāka ar savu servi. Rodikam bija piecas breikbumbas, tomēr serbs spēja punktu nosargāt. Trešajā geimā gan Rodiks atkal lauza pretinieka servi, un Džokovičs no mača izstājās.

Mačs norisinājās 40 grādu karstumā pēc Celsija, un Džokovičs nespēja pabeigt spēli. Pašlaik Melburnā ir karstākā nedēļa pēdējo 100 gadu laikā. Sinoptiķi prognozē, ka temperatūra virs 40 grādiem būs nākamās piecas dienas. Organizatori izteicās, ka Džokoviča izstāšanās brīdī gaisa temperatūra bija 37,1 grāds, tomēr no trim pusēm slēgtajā kortā temperatūra ir vēl par aptuveni desmit grādiem augstāka.

Pusfinālā Rodiks tiksies ar pasaules ranga otrā numura Rodžera Federera no Šveices un argentīnieša Huana Martina del Potro dueļa uzvarētāju.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu