Atzīsties: vai tu esi laimīgs/a? (Tests)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Psihologi apgalvo, ka laimīgi un ar dzīvi apmierināti cilvēki dzīvo vienu, piecus gadus ilgāk.

Vispirms izlasi šo sarakstu!

Veselība

Attiecības ģimenē

Materiālais stāvoklis

Dzīvesvieta kā tāda

Sadzīves apstākļi dzīvesvietā

Sociālais statuss (sava sabiedriskā stāvokļa vērtējums)

Darbs, mācības

Attiecības ar pretējo dzimumu

Vaļasprieks

1. Sanumurē piedāvātās dzīves kvalitātes, vadoties pēc tā, cik tās ir nozīmīgas personīgi tev. Ja tava prioritāte ir darbs, liec ciparu viens, ja tam seko vaļasprieks — ciparu divi, un tā tālāk.

2. Vērtēšana:

Katra no kategorijām jāvērtē piecu ballu sistēmā. Piemēram, ja savu veselības stāvokli vērtē kā

ļoti labu — liec sev 5,

labu — 4,

visumā normālu — 3,

ļoti viduvēju — 2,

neapmierinošu — 1.

3. Aprēķini:

Saskaiti ciparus. Summu veidos skaitlis, ko esi izvēlējies(-usies) numerācijai, un attiecīgi šai kategorijai ieliktā atzīme. Piemēram, tavā sarakstā ar 1. kārtas skaitli atzīmētas attiecības ģimenē, bet esi tās novērtējis(-usi) ar 3, tātad: 1+3=4.

Kad iegūta visu deviņu kategoriju summa, saskaiti šos skaitļus. Iegūtais skaitlis jādala ar 225.

***

Rezultāti

Ja matemātisko darbību rezultātā ieguvi skaitli 0,9, tu esi ar dzīvi apmierināts cilvēks un laime tevi pavada, gan ejot drošus un saulainus dzīves lielceļus, gan brienot šauras un ēnainas meža taciņas.

No 0,7 līdz 0,9 — par dzīvi tu nesūdzies. Ja laime nenāk pati, ik pa laikam mēdz to sameklēt, priecājoties, ka vispār dzīvo.

No 0,5 līdz 0,7 — tu dzīvo pieticīgi, lai neteiktu, ka galīgi vienmuļi. Pārsvarā jūties kā parādnieks(-ce), kurš (-a) vairs pat necer, ka kādreiz varēs atraisīties no ciešajiem aizņēmumu valgiem. Arī divu dzimumu attiecības tu mēdz vērtēt kā obligātu pienākumu: ja jau esi uzkrāvis šo nastu, tad nes. Tu bieži mēdz salīdzināt savu ne visai izdevušos dzīvi ar to, kuru bauda bagātie un varenie. Un, jo vairāk salīdzini, jo bēdīgāks rezultāts. Tu vēlies daudz, bet esi pametis(-usi) novārtā savu iespēju objektīvu novērtēšanu. Un padomā, vai ar pesimismu no sevis neaizbaidi arī patiesi uzticamus cilvēkus.

Mazāk par 0,5 punktiem — tu esi nelaimīgs(-a). Tavs laimes putns aizlidojis kopā ar pērnajiem gājputniem, bet atšķirībā no tiem tas var vairs neatlidot, jo patiesībā šim putnam jau nav, kur atgriezties. Ja vēlies atgūt dzīves jēgu un māku priecāties par to, ka vienkārši esi, saņemies, lai meklētu izeju no krīzes!

Daudzi slimību izraisītāji no seksa baidās kā no uguns: atliek vien ačelēm iedzirkstīties mīlas prieku gaidās, un vīrusi šausmās sastingst.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu