Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šie salāti no vācu virtuves liekas tik līdzīgi zināmajam vinegretam, tomēr garša ir atšķirīga.
Salātiem vajadzīgs
2 vārītas bietes
4 ar mizu vārīti kartupeļi
skābs ābols (piemēram, kā Antonovka)
puse kārbas konservēto zaļo zirnīšu
sarkanais sīpols
2-3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
2 mazsālītas siļķes filejas
zaļie lociņi
Pagatavošana
Bietes, kartupeļus un ābolu sagriež kubiņos (lai ābols nekļūtu tumšs, sagrieztos gabaliņus var aprasināt ar citrona sulu), sīpolu ripās. Visu saliek traukā, pievieno zaļos zirnīšus, pārlej eļļu un sajauc.
Salātus liek šķīvī, virsū kārto sagrieztus siļķes gabaliņus un pārkaisa ar sagrieztiem zaļajiem lociņiem.