Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Cūkas medaljoni ar portvīnu un dzērvenēm

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

6 krūzes ar vistas buljonu
½ krūze sarkana portvīna
½ krūze dzērveņu kompota
5 ēd. kar. sviesta

18 cūkas medaljoni ap 75 g (aptuveni trīs gab. katram)

Ieliec vistas buljonu mazā katliņā, novāri līdz pusei. Pieliec portvīnu un atkal maigi vāri 15 minūtes.

Pieliec dzērveņu kompotu, maigi pavāri apmēram 45 minūtes, mērcītei jābūt pabiezai un spīdīgai.

(Iedomājies! Mērce bez miltiem!?)

Pievieno, pēc garšas, sāli un piparus. Šo visu var sagatavot dienu iepriekš.

Kad pasniedz mērci, uzkarsē, ieputo sviesta pikas.

Apkaisi medaljonus ar sāli un pipariem. Uzkarsē pannu ar sviestu un eļļu un cep medaljonus tik ilgi, līdz tie gatavi («Vincentā» mēs apsienam bekonu medaljoniem apkārt).

Uzliec cūkas medaljonus uz sešiem šķīvjiem, pārlej ar mērci, pasniedz ar krējumu, kartupeļiem un ķiršu tomātu salātiem.

Pasniedz ar franču sarkanvīnu «Chateau Peychaud».

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu