Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Zemenes šokolādē ar šampanieti

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Visvieglākais saldais ēdiens un varbūt arī visromantiskākais ir zemenes šokolādē ar šampanieti.

Lai to pagatavotu, nav jābūt ne pavāram, ne konditoram, tikai mīlētam.

Šis ir tāds saldais, kas nav barojošs, jo pēc labām vakariņām vajag kaut ko viegli uzkost, nedrīkst pārēsties, un šis saldais ēdiens glabāsies visu vakaru.

Šampanietim vajadzētu būt aukstam.

Zemenes arī var sagatavot iepriekš, atstājot brīvas rokas citām lietām. Es zinu, ka patlaban nav zemeņu sezona, bet nekas neizsaka mīlestību labāk par zemenēm.

Nomazgā, nosusini un paturi zemenes ledusskapī, lai atdziest.

Nopērc vienu burciņu «Nutella», ar lazdu riekstu un šokolādes pastēti vai savu mīļāko šokolādes tāfelīti.

Ieliec 1 krūzi «Nutella» vai šokolādi ūdens peldē.
Pieliec 1-2 ēd. kar. krējuma.
Sildi uz lēnas uguns.
Pieliec vairāk krējuma, ja masa ir par biezu.
Pievieno pāris pilienu kāda cilvēka iemīļotā liķiera.
Iemērc zemenes pa vienai šokolādē, uzliec uz plēves un tad ievieto ledusskapī, lai šokolāde sacietē.

Uzliec uz šķīvja un pasniedz ar šampanieti.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu