Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Burgeri, lai kādi tie ir, vienmēr ir grila pasākuma vispopulārākais ēdiens, īpaši ja grila svētkos ir bērni. Tad pēc tiem ir rinda. Pagatavoti no labas un kvalitatīvas liellopu gaļas, tie ātri izcepas un ir sulīgi un mīksti. Pasniedz ar bārbekjū mērci, pievieno tomātus un salātus (droši vien ne bērniem). Gatavs un gards.
Sastāvdaļas
- 400 g liesas liellopu gaļas
- barbekjū mērce
- 2 tējk. Vusteras mērces
- 2 vidēja izmēra ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- svaigi malti melnie pipari
- jūras sāls pēc garšas
- 4 burgeru maizītes
- 1 liels tomāts, sagriezts plānās šķēlēs
- 1 paliels mazsālīts gurķis, sagriezts šķēlēs
- 4 nelielas salātu lapas
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
- Bļodā sajauc gaļu ar bārbekjū, Vusteras mērci, pipariem un ķiplokiem. Izveido 4 plakanas kotletes nedaudz lielākā diametrā nekā burgeru maizītes. Vari pagatavot maisījumu iepriekšējā vakarā pirms grilēšanas. Bet tad kotletītes veido tieši pirms grilēšanas.
- Sakarsē grilu. Liec uz restēm burgerus. Cep, līdz tie gatavi, kādas 3–5 minūtes no katras puses. Īsi pirms gatavības uz restēm ar griezuma vietu uz leju uzliec arī burgeru maizītes, lai tās sasilst.
- Kārto burgerus. Uz apakšējās kārtas liec mērci, tad gaļu. Pēc tam uzliec tomātus, mazsālītus gurķus un salātu lapu. Uzber nedaudz piparu un uzlej vēl pavisam nedaudz mērces. Liec virsū otru burgera maizes daļu un pasniedz.