Lauris Reiniks «Eirovīzijā» pārstāvēs Īriju?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lauris Reiniks 2009. gada «Eirovīzijas» starptautiskajā dziesmu konkursā pārstāvēs Īriju! Šādu pārsteidzošu ziņu tikko kā saņēmusi Latvijas Televīzija.

«Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālam izvirzītā Laura Reinika dziesma «I wish I could pretend» Kristīnas Zaharovas sniegumā guvusi augstu novērtējumu Īrijā. Pēc žūrijas vērtējuma starp 300 iesniegtajām dziesmām tā kvalificējusies fināla sešiniekam. Vai tā kļūs par Īrijas pārstāvi, kas dosies uz Maskavu, rādīs laiks. Nacionālās atlases fināls Īrijā paredzēts 20. februārī.

«Kā zināms, «Eirovīzijas» nacionālās atlases nolikums paredz, ka autors un izpildītājs starptautiskajā konkursā var pārstāvēt tikai vienu valsti, tāpēc noteiktā termiņā jāpieņem izšķirošais lēmums,» atgādina «Eirovīzijas» nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško. «Tāpēc Latvijas Televīzija Laurim vēl lieliskus panākumus Īrijā un ceram uz tikšanos 14. maijā Maskavā, «Eirovīzijas» dziesmu konkursa otrajā pusfinālā!»

«Pārstāvēt Īriju izlēmām savā ziņā simboliska iemesla dēļ: kā zināms, turp devušies daudzi mūsu tautieši,» savu izvēli pamato Laura Reinika pārstāvis Guntars Račs, norādot, ka Laura dziesmas uzvaras gadījumā Latvijai šādas izvēles rezultāts varētu izrādīties labvēlīgs. «Latvijai, starptautiskajā finālā čakli balsojot par Īriju, ir visas cerības labā vietā ievēlēt savu pārstāvi.»

Latvijas Televīzija jau ziņoja, ka saņēmusi rakstisku piekrišanu no visiem «Eirodziesmas» pusfinālam izvirzīto dziesmu autoriem par piedalīšanos «Eirovīzijas» dziesmu konkursā. Tomēr jaunākā ziņa par Lauri Reiniku nozīmē to, ka no Ventspils skatuves 27. februārī skanēs 20 dziesmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu