Hale Berija atveidos profesionālu zagli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Hale Berija atveidos profesionālu zagli uz patiesiem notikumiem balstītā biogrāfiskā drāmā «Kas ir Dorisa Peina» («Who Is Doris Payne»).

Dorisa Peina ir dāma, kas pusgadsimtu nodarbojusies ar dārglietu zādzībām, turklāt piesavinājusies tās ļoti elegantā veidā. Ieejot juvelieru veikalā, labi ģērbtā un simpātiskā dāma lūgusi parādīt dārglietas un pēcāk «aizmirsusi» kādu no tām atdot apjukušajiem pārdevējiem. Zādzība konstatēta tikai pēc tam, kad Peina bez jebkādas steigas jau bija paspējusi pamest veikalu un aizbēgusi ar taksometru, kas viņu vienmēr gaidīja pie durvīm.

Apķērīgā ogļrača un šuvējas meita šo paņēmienu «apguva» jau bērnībā, kad reiz patiešām aizmirsa atdot pārdevējam pulksteni, kuru bija piemērījusi. Pulkstenim vajadzēja kļūt par vecāku balvu kārtīgajai meitai par lieliskajām sekmēm, taču tas kļuva par «biļeti» uz bezrūpīgu eksistenci ārpus likuma.

Par Peinu sajūsmā bija visi, pat policisti. Starp citu, Peina, kurai tagad ir 75 gadi un kura atrodas cietumā, neko nenožēlo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu