No jauna sāk Poļitkovskas slepkavības izmeklēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc tam kad Maskavas apgabaltiesa attaisnoja trīs vīriešus, kuri turēti aizdomās par krievu neatkarīgās žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavību, sākusies jauna izmeklēšana un aizdomās turamo noskaidrošana, raksta aģentūra «Interfax».

Lieta nosūtīta prokuratūras izmeklēšanas komisijai jaunas izmeklēšanas veikšanai. «Lietai ir jāatgriežas prokuratūras Izmeklēšanas komisijā, lai noskaidrotu personas, kas ir saistītas ar šo noziegumu,» teikts tiesas spriedumā.

Jau vēstīts, ka tiesa atzinusi, ka bijušais policists Sergejs Khadžikurbanovs un brāļi Ibragims un Džabrails Makhumudovi nav vainīgi Kremļa kritiķes nošaušanā.

Tiesa uzskata, ka šo trīs vīriešu vaina žurnālistes noslepkavošanā nav pierādīta. Tajā pašā laikā piesēdētāju kolēģija atzina Poļitkovskas nogalināšanas faktu.

Visi apsūdzētie pēc tiesas sprieduma nolasīšanas tika atbrīvoti turpat tiesas zālē, un viņi ar tiesas palīdzību grasās piedzīt kompensāciju par to, ka viņi nepamatoti ir turēti ieslodzījumā, lai gan nav vainīgi žurnālistes noslepkavošanā.

Savukārt Krievijas Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka šo tiesas lēmumu gatavojas apstrīdēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu